Από που ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στην Αττική – 61 αυθαίρετα στην πρώτη λίστα της κυβέρνησης
Αυτοδιοίκηση

Από που ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στην Αττική – 61 αυθαίρετα στην πρώτη λίστα της κυβέρνησης

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις πρώτες 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και μαντρών εντός της Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ακόμα, προχωρούν το επόμενο διάστημα και οι διαδικασίες για την κατεδάφιση ακόμη 200 με 300 κτισμάτων τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το πρωθυπουργικό γραφείο μετά από τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Σταθάκη, στο πλαίσιο της προτεραιοποίησης που πραγματοποιεί το υπουργείο, έχουν ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί οι πρώτες 61 κατεδαφίσεις.

Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για:

  • 27 αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται εντός ρεμάτων στην περιοχή της Μάνδρας,
  • 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στοn Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.

Και τέλος για:

  • 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, το ΥΠΕΝ εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet