Βλ. Σιώμος: Να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά στα ιδανικά και τις ιδέες του εθελοντισμού
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Βλ. Σιώμος: Να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά στα ιδανικά και τις ιδέες του εθελοντισμού

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από το 1985, ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και θεωρείται μια μοναδική ευκαιρία για εθελοντές και οργανώσεις να γιορτάσουν τις προσπάθειές τους, να μοιραστούν τις αξίες τους και να προωθήσουν το έργο τους μεταξύ των κοινοτήτων τους, των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, των κυβερνητικών αρχών και του ιδιωτικού τομέα.

»Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σήμερα, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι εθελοντές σε παγκόσμιο επίπεδο. Λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες που συνεισφέρουν, αυτό ισοδυναμεί με πάνω από 109 εκατομμύρια εργαζόμενους σε πλήρη απασχόληση.

»Η εφετινή εκστρατεία των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού (International Volunteers Day) 2018, επιλέγει ένα επίκαιρο, αλλά και διαχρονικό μήνυμα “Οι Εθελοντές οικοδομούν Ευέλικτες Κοινότητες”, αναγνωρίζει τους εθελοντές σε όλον τον κόσμο – με ιδιαίτερη έμφαση στους εθελοντές της τοπικής κοινότητας – οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων τους από φυσικές και άλλες καταστροφές. Το θέμα της εφετινής εκστρατείας συνδυάζει την αναγνώριση των εθελοντών με συγκεκριμένα στοιχεία από την Έκθεση για τον Εθελοντισμό του Κράτους της Παγκόσμιας Έκθεσης (SWVR) 2018 και επικεντρώνεται στις αξίες του εθελοντισμού μέσω της εκτίμησης των τοπικών εθελοντών, συμπεριλαμβανομένων των περιθωριοποιημένων ομάδων και των γυναικών, οι οποίες αποτελούν το 60% περίπου των εθελοντών παγκοσμίως, και ο αντίκτυπός τους στην οικοδόμηση Ευέλικτων και Ανθεκτικών Κοινοτήτων.

»Στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι ο εθελοντισμός γνωρίζει ιδιαίτερη αύξηση, εμείς οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά και να εμφυσήσουμε στους αυριανούς πολίτες τις ιδέες και τα ιδανικά του εθελοντισμού στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε τα μικρά παιδιά, να εξοικειωθούν με τις συλλογικές κοινωνικές δράσεις.

»Οι εθελοντές του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού δεν αρκούνται απλά στη φροντίδα, την προστασία και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει. Συμμετέχουμε και συνδράμουμε στην ανακούφιση πολλών κοινωνικών ομάδων, με πολύπλευρες δράσεις, κατεύθυνση στην οποία λειτουργούμε τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όσο υπάρχει ανάγκη προσφοράς στους συνανθρώπους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet