Ημερίδα ΠΕΔΑ για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα ΠΕΔΑ για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τους αυτοδιοικητικούς και τα στελέχη των Δήμων, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) διοργανώνει μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος Ημερίδα με θέμα, «Χρηματοδοτικά εργαλεία των ΟΤΑ» και με εισηγητές, τον πρόεδρο και τον διευθυντή Χρηματοδοτήσεων ΟΤΑ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και την υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, στην σκοπιμότητα διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εξήρε την ανάγκη της σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης των δημάρχων και των καθ΄ ύλην υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων σε σχέση με τα ισχύοντα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς της αποσαφήνισης των νεότερων διατάξεων για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. «Η θεματική ύλη της Ημερίδας που διοργανώνουμε θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς συναδέλφους να διαχειριστούν επείγουσες ανάγκες των Δήμων τους από μια αφετηρία εγγύτητας προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ Αττικής (Κότσικα 4, Αθήνα, 1ος όροφος).

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εισηγήσεις:

1. Χρηματοδοτικά εργαλεία και δράσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων προς ΟΤΑ. Ανταλλαγή απόψεων για εντοπισμό αναγκών και διαμόρφωση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, πρόεδρος Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

2. Διαδικασίες και αποσαφήνιση ισχυουσών διατάξεων για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Εισηγητής: Γεώργιος Κουλτούκης, διευθυντής Χρηματοδοτήσεων ΟΤΑ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

3. Πώς γίνεται η ανακύκλωση χρηματοδοτικό εργαλείο για τους ΟΤΑ. Εισηγητής: Νικόλαος Χιωτάκης, πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

4. Ενεργειακές κοινότητες και ΟΤΑ. Έξυπνες ιδέες και παραδείγματα για εξοικονόμηση ενέργειας στους δήμους και δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας. Εισηγήτρια: Έφη Κορμά, υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet