Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 2 Οκτωβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 2 Οκτωβρίου

Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται και στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και την κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους στο Πρόγραμμα τους διαμήνυσε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσία αντιπροσωπείας των εργαζομένων, προκειμένου να επαναδιατυπωθούν τα κοινά αιτήματα Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων του Προγράμματος και να αναζητηθεί από κοινού μία ριζική λύση στο ζήτημα.

Με αφορμή τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού.

»Μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα διαμορφώνουμε ένα κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν οι πολύτιμες υπηρεσίες που προφέρουν οι εργαζόμενοι σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να τιναχθεί στον αέρα ένα πρόγραμμα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε για την ανακούφιση τόσων συνανθρώπων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet