Δ. Παπαστεργίου: Η Ελλάδα και οι Δήμοι της χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη στο προσφυγικό
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Δ. Παπαστεργίου: Η Ελλάδα και οι Δήμοι της χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη στο προσφυγικό

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου,  στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

Όσο κι αν οι «παγκόσμιες ημέρες» έχουν έναν τυπικό χαρακτήρα, εντούτοις είναι μια καλή αφορμή για αφύπνιση. Το προσφυγικό και τα προβλήματα που ενέχει για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες είναι πάντα εδώ, όσο κι αν η έγνοιά μας τον τελευταίο χρόνο ήταν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδ0ς έχει επισημάνει, με παρεμβάσεις της, στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς που συμμετέχει την ανάγκη της ευρωπαϊκής στήριξης της χώρας μας, αφού τα σύνορα της Ελλάδος είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την άλλη έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αποσυμφόρηση των Δήμων, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού, με τη συνδρομή των μεγαλύτερων Δήμων της Ελλάδος, στη βάση μιας δίκαιης κατανομής.

Οι Δήμοι της Ελλάδος στήριξαν την όλη προσπάθεια του ελληνικού κράτους, ειδικά σε στιγμές που αυτό δεν ήταν σε φάση να το κάνει, στην αρχή της προσφυγικής κρίσης, με τις δομές τους για την προστασία των προσφύγων, αλλά και το δίχτυ προστασίας που άπλωσαν όλο αυτό το διάστημα.

Χρειάζεται πάντα μεγαλύτερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ανεκτικότητα και φυσικά περισσότερη χρηματοδότηση για τη μεταφορά, τη σίτιση και τη διαμονή τους.

Οι πρόσφυγες, όσο κι αν ο όρος είναι απρόσωπος, είναι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα.

Την ίδια ώρα όμως να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος, που οφείλει να  προασπίζει τα σύνορά της, τηρώντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet