Η ΚΕΔΕ «έκοψε» παρτίδα μασκών που έκρινε ακατάλληλη
Θεσμικοί Φορείς

Η ΚΕΔΕ «έκοψε» παρτίδα μασκών που έκρινε ακατάλληλη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) «έκοψε» παρτίδα μασκών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ αναφέρει:

«Η ΚΕΔΕ ανέλαβε με υπευθυνότητα να ολοκληρώσει, μετά από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και παράδοσης μασκών σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η διαδικασία αυτή διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων.

»Για να είμαστε βέβαιοι ότι το υλικό που θα μας παραδοθεί ικανοποιεί πράγματι τις προδιαγραφές που θέσαμε, διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια. Σε έναν τέτοιο έλεγχο, σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι’ αυτόν το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία.

»Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραδοθούν από την ΚΕΔΕ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς μάσκες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet