9 νεκροί και 12 σοβαρά τραυματισμένοι σε 519 τροχαία στην Αττική
skai.gr
Print Friendly, PDF & Email
ΟΤΑ

9 νεκροί και 12 σοβαρά τραυματισμένοι σε 519 τροχαία στην Αττική

Στα 519 έφθασαν τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή της Αττικής τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας. Από αυτά τα 9 ήταν θανατηφόρα, προκαλώντας εννέα θανάτους, τα 10 σοβαρά, με 12 τραυματίες και τα 500 ελαφρά, με 601 τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.203 παραβάσεις, από τις οποίες 650 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 1.016 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 94 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 2.398 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 253 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 696 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 615 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
  • 670 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet