Ο περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Ο περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Στις εργασίες της 2ης προσυνεδριακής εκδήλωσης αιρετών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Ξάνθη συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

ενόψει της διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου τον Μάιο 2015.

Ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διατύπωσαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «την αμοιβαία βούληση συνεργασίας α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης με στόχο την προώθηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας».

Με επίκεντρο την παρέμβαση του περιφερειάρχη, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της προσυνεδριακής διαδικασίας της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των Δήμων που διεξήχθη στην Ξάνθη, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τάχθηκε υπέρ της συμπόρευσης των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης με σκοπό την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών», οι δύο πλευρές συμφώνησαν, «να εξετάσουν τις δυνατότητες για περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασία για τον καθορισμό και την από κοινού προώθηση των στόχων της αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια».

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Παυλίδη, στις προσυνεδριακές εργασίες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, σημείωσε, όπως αναφέρεται ότι, «Το όφελος και η πρόοδος των τοπικών κοινωνιών εδράζονται στην καλή συνεργασία α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης. Για αυτό και ήταν ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε αυτήν την προσυνεδριακή διαδικασία. Αναμένουμε αντίστοιχα να έχουν ενεργή συμμετοχή και οι περιφερειάρχες και στις επόμενες προσυνεδριακές μας διαδικασίες. Το μέλλον και οι προοπτικές της αυτοδιοίκησης θα συνδιαμορφωθούν μέσα από τη σύνθεση των προτάσεων πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό κρίνουμε απαραίτητο μέσα στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί μία κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για ενδυνάμωση της συνεργασίας και τη χάραξη μίας κοινής πολιτικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet