Πάνω από 1.500 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Δήμους όλης της χώρας έφτασαν στους πληγέντες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία
Αυτοδιοίκηση

Πάνω από 1.500 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Δήμους όλης της χώρας έφτασαν στους πληγέντες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να ενώσει τις δυνάμεις όλων των Δήμων της χώρας προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών σε Τουρκία και Συρία, οι οποίοι δοκιμάζονται από τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν τις περιοχές τους, αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Με τη συνεργασία και των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, αλλά κυρίως με την αμέριστη υποστήριξη των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.500 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία στάλθηκε για την ανακούφιση των πληγέντων.

Δ. Παπαστεργίου: Η ελληνική κοινωνία διαθέτει πλεόνασμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, η αυτοδιοίκηση γίνεται «γέφυρα φιλίας» των δύο λαών

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε για την πρωτοβουλία:

«Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, που επλήγησαν με πρωτοφανή σφοδρότητα από τους σεισμούς που έγιναν, ήταν καθήκον μας που αποδεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στα δύσκολα, οι λαοί μας οφείλουν να είναι ενωμένοι και να επιδεικνύουν αλληλεγγύη. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν, γίνεται και τώρα και ελπίζω πραγματικά, να μην χρειαστεί στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, κι αυτή τη φορά, η Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Τίποτα από όσα έγιναν, ωστόσο, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά των συμπατριωτών μας από όλη την Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μου δημάρχους και αιρετούς των Δήμων της χώρας, αλλά και σε κάθε έναν και όλους μαζί τους εργαζομένους που, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ, αλλά ξεπέρασαν με την προσφορά τους κάθε προηγούμενο. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τα διοικητικά στελέχη και τους εργαζομένους στην Ένωση. Η Αυτοδιοίκηση παραμένει ο βασικός πυλώνας της έμπρακτης αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και όπου χρειαστεί, θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση για την ανθρωπιστική βοήθεια

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet