Παρέμβαση Π. Μπόλλα στις “ζυμώσεις” στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών
Πολιτική

Παρέμβαση Π. Μπόλλα στις “ζυμώσεις” στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ σχετικά με τις… ζυμώσεις στη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης (Ζυμώσεις» σε… υψηλές θερμοκρασίες στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών), ο πρώην αντιδήμαρχος Πεύκης και ιδρυτικό μέλος της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών, Παναγιώτης Μπόλλας, παρεμβαίνει επί των τεκταινομένων, ζητώντας ουσιαστικά “επανεκκίνηση” των ενδοπαραταξιακών διαδικασιών.

Ειδικότερα, με άρθρο-παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για “διάψευση των προσδοκιών” τόσο στο εσωτερικό της παράταξης, όσο και στους κόλπους του εκλογικού σώματος, στηλιτεύει τις πολιτικές του “ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών” και ζητεί, προκειμένου “να σταματήσει η αλλοίωση και η νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας” να προχωρήσει η παράταξη στην άμεση εφαρμογή του “άρτιου” καταστατικού που έχει εδώ και καιρό εγκριθεί.

Επίσης, επιβεβαιώνει την πληροφορία του “Ε” περί επικείμενης συνέλευσης της παράταξης στις 20 Μαρτίου 2016, όπου και θα επιχειρηθεί η ενδοπαραταξιακή “ανασύνταξη”, στην οποία -όπως ο ίδιος τονίζει- θα προσέλθει με διάθεση “συνθετική” και όχι “διαιρετική”. Μάλιστα, σπεύδει να προειδοποιήσει όσους “θεωρούν απόλυτη ιδιοκτησία τους την παράταξη” να σταματήσουν τις “απειλές δήθεν παραιτήσεων κι ανεξαρτητοποιήσεων”, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διάλυση της παράταξης.

Αν μη τι άλλο, το κλίμα “θερμαίνεται” και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα μέχρι τη συνέλευση της 20ής Μαρτίου, εάν κι εφόσον… φθάσουμε έως εκεί, θα είναι πλήρες εξελίξεων.

Ακολουθεί το άρθρο – παρέμβαση του κ. Π. Μπόλλα:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ανοικτή Επιστολή προς τους ψηφοφόρους της Δημοτικής Παράταξης “Κοινωνία Ενεργών Πολιτών”.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας του Δήμου μας ότι η δημοτική μας παράταξη, στα δύο χρόνια της μέχρι σήμερα λειτουργίας της, διέψευσε στο μεγαλύτερο βαθμό τις προσδοκίες τόσο εμάς των ψηφοφόρων της, όσο και του συνόλου του εκλογικού σώματος της πόλης, μη αιτιολογώντας τον θεσμικό ρόλο της άσκησης ικανοποιητικού ελέγχου και κριτικής στη δημοτική Αρχή του κ. Μαυρίδη.

Είναι γνωστό σε όλους ότι όσες προσπάθειες και αν έγιναν από κάποια στελέχη, ώστε το αθροιστικό μόρφωμα εκλογικών δυνάμεων της προεκλογικής περιόδου του 2014 να μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη δημοτική παράταξη, με πολιτικό πλαίσιο και συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το “ποιον Δήμο θέλουμε;”, έπεσαν στο κενό ή προσέκρουσαν στις μικροφιλοδοξίες των εντός του Δημοτικού Συμβουλίου εκλεγμένων.

Αυτό και οδήγησε στη διαβούλευση και στην κατάρτιση καταστατικού, το οποίο τόσο διαφημίσαμε, όσο και πανηγυρίσαμε την ψήφισή του.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, το άρτια καταρτισμένο αυτό καταστατικό παραμένει κενό και ανενεργό γράμμα, δίνοντας την αίσθηση σε όλους μας ότι με την ίδια ευκολία που κάποια από τα ιδρυτικά μέλη το ψήφισαν, με την ίδια κι ακόμα περισσότερη, το έβαλαν στο προσωπικό τους αρχείο.

Πρυτάνευσε σε αυτούς η λογική του “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” με τα ιστορικά στελέχη της παράταξης, θέτοντας “νέους όρους” εισδοχής στην παράταξη μελών με “άγραφη μνήμη”, τύπου Tabula Rasa, με χωρίς απευθείας γνώση της ιστορίας της παράταξης, ει μη μόνον με τη διαμεσολάβηση της τρέχουσας επίσημης παραταξιακής άποψης.

Μέλη ευχειραγώγητα στην ένταξή τους στο υποδεικνυόμενο παραταξιακό πλαίσιο λειτουργίας του συγκεντρωτισμού από την ηγετική ομάδα, επιδεκτικά στην αφομοίωση της καθοδήγησης που με όλες τις στρεβλώσεις προέρχεται από αυτήν, ώστε κανείς να μην την αμφισβητεί, όλοι να συσπειρώνονται περί αυτήν, διότι έναντι συγκρίσεων μεταξύ των εναπομεινάντων προσώπων να υπάρχει “επίγνωση” της πολιτικής ανωτερότητάς της.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, αλλά και όλοι όσοι θέλουμε να σταματήσει η αλλοίωση και η νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας, η οποία έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο μία ισχυρή παράταξη για να ασκήσει αντιπολίτευση και που μόνο αυτό δεν κάνει σήμερα, αυτές οι σκιαμαχίες και οι εντός του κύλικα τρικυμίες πρέπει να τερματιστούν και στο προσκήνιο να επανέλθει η Πολιτική έναντι των μέχρι σήμερα προσωπικών διαξιφισμών.

Να αποτελέσει, δηλαδή, επιτέλους η παράταξή μας την αξιόπιστη εκείνη επιλογή που θα αιτιολογεί την ύπαρξη και τη λειτουργία της προς το μεγάλο ρεύμα της κοινωνικής της αναφοράς, το οποίο στις εκλογές του 2014 την κατέστησε με τη ψήφο του ισχυρότατη μειοψηφία και εν δυνάμει πλειοψηφία στον Δήμο μας.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή ο ίδιος δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετέχω στις 20 Μαρτίου σε μία συνέλευση διαιρετική και “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών”, αλλά να συμμετέχω σε μία συνέλευση σύνθεσης και επανασύστασης της παράταξης, θεωρώ ότι πρέπει:

  1. Να λειτουργήσει άμεσα το Καταστατικό της Παράταξης και να εκλεγούν τα από αυτό θεσμοθετημένα όργανα διάρθρωσης και λειτουργίας της.
  2. Να σταματήσουν οι χωρίς πολιτικό έρμα προσωπικές αντιπαραθέσεις και απειλές δήθεν παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων, δίκην τελεσιγράφου, από ορισμένους που θεωρούν απόλυτη ιδιοκτησία τους την παράταξή μας.
  3. Να τεθούν συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις που ενιαία η παράταξη θα προβάλλει ως αντιπρόταση για τα κορυφαία θέματα του Δήμου απέναντι στην παλινωδιακή και επικίνδυνα ερασιτεχνική “πολιτική” της δημοτικής Αρχής Μαυρίδη.
  4. Να τερματιστεί επίσης και η ιδιοκτησιακή θεώρηση από την πλευρά της υποψηφίας δημάρχου και η προσωπική πολιτική για θέματα που ο ίδιος, ως εμπειρότατο στέλεχος του Δήμου, θεωρώ ότι υπερβαίνουν τις αποφάσεις του ενός προσώπου.

Θεωρώντας ότι η σύνθεση προέρχεται από την ποιότητα της διαβούλευσης και του διαλόγου που θα προηγηθεί, καλώ τους πάντες να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνοντας και ο ίδιος την ευθύνη που μου αναλογεί για το γεγονός ότι επί του θέματος μιλώ σήμερα ανοικτά και όχι πριν από πολύ καιρό, όπως ίσως θα έπρεπε, αφήνοντας εσφαλμένα περισσότερο χρόνο στα θεσμικότερα από εμένα στελέχη της παράταξης, σύμφωνα με τις εκλογές του 2014.

Δηλώνω απερίφραστα ότι στην οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση, που ορισμένοι εμμείνουν στις προσωπικές μικροφιλοδοξίες τους, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την παράταξη στη διαίρεση και μετ΄ ολίγον στην οριστική διάλυση, ουδεμία ανάμειξη και συμμετοχή επιθυμώ να έχω.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μπόλλας
π. αντιδήμαρχος Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet