Παράταση αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Παράταση αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων ζητεί η ΚΕΔΕ

Αίτημα για άμεση παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τη διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων μεσούσης της αθλητικής περιόδου, διατύπωσε με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης προς τους συναρμόδιους για το θέμα υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση και τον υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή του διευκρινίζει ότι πρόκειται για τις «Αθλητικές Εγκαταστάσεις που παραδόθηκαν προ δεκαπενταετίας στους δήμους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, δηλαδή τους κρατικούς φορείς που τις κατασκεύασαν χωρίς οικοδομικές άδειες και με δικές τους τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες σήμερα αμφισβητούνται και θεωρούνται ανεπαρκείς».

Επισημαίνει επίσης ότι «η  Πολιτεία ζητάει, από τους Δήμους να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές στα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες, σε μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει σε μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης πάνω από 60% ενώ πρακτικά έχει μηδενίσει τις επενδύσεις τους (ΣΑΤΑ)» και υπογραμμίζει πως «οι Δήμοι αδυνατούν σε μικρό χρονικό διάστημα να επανορθώσουν συσσωρευμένα προβλήματα 30 και περισσότερων χρόνων».

Επειδή λοιπόν η σχετική  προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2015, ενώ όλες οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σε εξέλιξη η ΚΕΔΕ επαναφέρει το αίτημα για άμεση παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

κ. Νικόλαο Βούτση                                                    κ. Σταύρο Κοντονή

Υπουργό Εσωτερικών &                                           Υφυπουργό Πολιτισμού,

Διοικητικής Ανασυγκρότησης                                 Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: « Παράταση Αδειοδότησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων»

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν προ δεκαπενταετίας στους Δήμους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, δηλαδή τους κρατικούς φορείς που τις κατασκεύασαν χωρίς οικοδομικές άδειες και με δικές τους τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες σήμερα αμφισβητούνται και θεωρούνται ανεπαρκείς.

Η Πολιτεία ζητάει, λοιπόν, από τους Δήμους να αναπροσαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές στα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες, σε μία περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης, που έχει οδηγήσει σε μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης πάνω από 60% ενώ πρακτικά έχει μηδενίσει τις επενδύσεις τους (ΣΑΤΑ). Με λίγα λόγια, οι Δήμοι αδυνατούν, κύριοι Υπουργοί, σε μικρό χρονικό διάστημα να επανορθώσουν συσσωρευμένα προβλήματα 30 και περισσότερων χρόνων.

Η σχετική προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2015, ενώ όλες οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σε εξέλιξη και φυσικά, όπως κατ’ επανάληψη είχαμε ενημερώσει, δεν θα έχουμε ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα.

Επαναφέρουμε, λοιπόν, το αίτημά μας για άμεση παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να αποφύγουμε την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και την διακοπή αθλητικών δραστηριοτήτων μεσούσης της περιόδου.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet