Στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας ο Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, εκπροσωπώντας την ελληνική Αυτοδιοίκηση, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, προς τιμήν της ελληνικής ομογένειας, με αφορμή την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, η ειδική άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα του ελληνισμού της διασποράς, Κ. Παναγοπούλου, ο τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χ. Θεοχάρης, o πρόεδρος της Ελληνικής Ομογένειας του Σικάγο, Κ. Χανιωτάκης, επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Αμερική και επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες ελληνικής καταγωγής.

Παρέστη, επίσης, ο δήμαρχος του Tarpon Springs της Φλόριντα των ΗΠΑ, με καταγωγή από την Κάλυμνο, Chris Alahouzos, με τον οποίο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των χωρών και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με ισχυρούς επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας που δραστηριοποιούνται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για τους τρόπους ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων της χώρας με την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι σημαντική αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας για την εθνική αναγέννηση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αμερικανού προέδρου παραβρίσκομαι στην εκδήλωση  που διοργάνωσε στο Λευκό Οίκο με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τιμώντας τον ελληνισμό και την ελληνική ομογένεια, ενώ είχα την τιμή να παραβρεθώ και στην ορκωμοσία του.

»Όλοι οι Έλληνες που παραβρεθήκαμε εδώ και ακούσαμε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τα ισχυρά φιλελληνικά του αισθήματα.

»Οι σχέσεις των δύο λαών Αμερικανών και Ελλήνων, έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς. Η ελληνοαμερικανική φιλία έχει θεμελιωθεί σε δυνατές βάσεις οι οποίες είναι ακλόνητες και έχουν δομηθεί σε κοινές αξίες.

»Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και συνεργασία των δύο χωρών και σ΄ αυτή την προσπάθεια η ελληνική Αυτοδιοίκηση θα είναι παρούσα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

»Πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης μας παραμένει η ελληνική ομογένεια, η οποία διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά, με ανιδιοτέλεια στη χώρα μας. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του Ελλήνων που ζουν στη χώρα μας δίνει προοπτική, ελπίδα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να φύγει επιτέλους η χώρα μας από το γκρίζο, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές της προοπτικές και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για τα παιδιά της που τώρα φεύγουν στο εξωτερικό.

»Ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα και να κερδίζει τη διεθνή αναγνώριση και τον σεβασμό, όταν λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet