Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με στελέχη της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη, τον γενικό γραμματέα Ιωάννη Μουράτογλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιο Ιωακειμίδη και Δημήτρη Μπίρμπα.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν οι Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Δανάη Κολτσίδα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Νίκος Σακούτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που διατύπωσε το προεδρείο της ΚΕΔΕ προς όλα τα κόμματα, αποστέλλοντας επιστολή με την οποία αφενός παρουσίαζε τις θέσεις της πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου, ζητούσε τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου επί τη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων, σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σε τομείς όπως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης: τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων, η συμμετοχή των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ, η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των ΟΤΑ μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών τους δομών και υποδομών, η διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και ζητήματα που αφορούν στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας κι επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Πατούλης τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «την ανάγκη να δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στην Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της κρίσης».

Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Πουλάκης υπογράμμισε, όπως αναφέρεται «τη βούληση του κόμματος να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία τους, ενώ υπογράμμισε την ειλημμένη απόφαση να υπάρξουν σε περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ ανατροπές, κι όχι απλές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet