Εκατοντάδες δενδρύλλια φυτεύτηκαν στο Πεντελικό στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Εκατοντάδες δενδρύλλια φυτεύτηκαν στο Πεντελικό στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών, εθελοντών, καθώς και αιρετών των Δήμων – μελών, η 5η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2019 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού.

Η δράση διοργανώθηκε από τον ΣΠΑΠ, τον Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Η Αναδάσωση, η οποία έγινε με τη μέθοδο της σποροφύτευσης και δενδροφύτευσης βελανιδιών, είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών με βελανιδιές που είναι πιο βραδύκαυστες και πιο ανθεκτικές.

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φίλοι του Αττικού περιβάλλοντος όλοι μαζί, με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια και σπόρους βελανιδιάς στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 5η Αναδάσωση του ΣΠΑΠ για το 2019 παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Νίνα Βλάχου, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος του Δ.Σ του ΣΠΑΠ Μάνος Κρανίδης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Αλέκος Κόκκαλης, καθώς και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής.

Συμμετείχαν, επίσης, η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Εκάλης (ΟΕΔΔ) και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος  Πεντέλης και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Υλοποιούμε σήμερα άλλη μία Αναδάσωση, που πραγματοποιείται με τη μέθοδο της σποροφύτευσης βελανιδιών και φύτευσης δένδρων βελανιδιάς καθώς είναι πιο ανθεκτικές και πιο βραδύκαυστες. Είμαστε εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ και σήμερα καλύπτουμε τα όσα ενδεχόμενα κενά υπάρχουν εμπλουτίζοντας τη βλάστηση με νέα δένδρα και σπόρους βελανιδιάς.

»Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση τόσων περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες, αγκαλιάζουν κάθε φορά τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες.

»Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

»Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύει τη δύναμη μας για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, στις εθελοντικές ομάδες, καθώς και στους εθελοντές του ΣΠΑΠ που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και που είναι κάθε φορά είναι μαζί μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet