Μήνυμα του προέδρου του ΣΠΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Μήνυμα του προέδρου του ΣΠΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Δασών έχει ως θέμα «Δάση και καινοτομία: νέες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο». Είναι ένα κάλεσμα για δράση για την αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για τα δάση μας, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής της αποψίλωσης των δασών, της υποβάθμισης των οικοτόπων και της κλιματικής αλλαγής.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας 2024, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί να μνημονεύεται σε ένα περιβαλλοντικό και φυσικό δίπολο, ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και ως πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Τα δάση αποτελούν ζωτική πηγή θρεπτικών τροφών, φαρμάκων και βιοποριστικών μέσων για τους αυτόχθονες πληθυσμούς αλλά και στις τοπικές αγροτικές και αστικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Τα υγιή δάση μειώνουν τον κίνδυνο την εμφάνιση ασθενειών που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο.

O Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), έχοντας κατανοήσει την εξέχουσα σημασία της μύησης της νέας γενιάς στην προστασία του δάσους και της φύσης, δίνοντας διαρκώς το παρών, διοργανώνει εδώ και χρόνια μαζί με σχολεία αναδασώσεις, ποτίσματα, καθαρισμούς, περιπάτους στο βουνό και στο δάσος, καθώς και σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με έμπρακτες-βιωματικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων.

Σκοπός μας είναι η περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση να αποτελέσει το μέσο της  ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης για την προστασία του Περιβάλλοντος από τους αυριανούς ενεργούς πολίτες. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), από την ίδρυση του έως σήμερα, καταβάλλει καθημερινά προσπάθεια για την προφύλαξη του δάσους από πυρκαγιές, για την αναδάσωση του, για τη φύλαξή του από την παράνομη υλοτομία και την παράνομη βόσκηση.

Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειές μας, σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους –  μέλη μας, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, ώστε να συνεχίσει και το δάσος που μας περιβάλλει να αποτελεί το πλέον σταθερό οικοσύστημα του Φυσικού μας Περιβάλλοντος.

Η ανεκτίμητη αξία των δασών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επιβάλλει την ανάγκη αλλά και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την προστασία τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet