«Πράσινη» θεατρική εκπαίδευση για τα παιδιά από τον ΣΒΑΠ
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Πράσινη» θεατρική εκπαίδευση για τα παιδιά από τον ΣΒΑΠ

Με επιτυχία ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Το σκοτάδι είναι πράσινο», την οποία προσέφερε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε δημοτικά σχολεία των δήμων-μελών του στη Βόρεια και Ανατολική Αττική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτότυπη, διαδραστική παράσταση που μεταφέρει ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα με ευφάνταστο τρόπο. Μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση και τη συμμετοχή των μαθητών, τρεις ηθοποιοί οδηγούν τους θεατές σε ένα περιβαλλοντικό ταξίδι, όπου κυριαρχούν οι έννοιες της ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, εξοικονόμησης ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της προστασίας των δασών.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων 7ο Δημ. Γέρακα, 1ο Δημ. Πεύκης, 16ο Δημ. Αμαρουσίου, 16ο Δημ. Γαλατσίου και 4ο Δημ. Παλλήνης παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά, γελώντας, μαθαίνοντας και νιώθοντας πιο κοντά στη φύση και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Σ.Β.Α.Π. για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης από νεαρή ηλικία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet