Φ. Αλεξόπουλος: To ΥΠΑΙΘ και η Πολιτική Προστασία να δώσουν λύση στην αδυναμία μετακίνησης φοιτητών από Νομό σε Νομό
Υπουργεία

Φ. Αλεξόπουλος: To ΥΠΑΙΘ και η Πολιτική Προστασία να δώσουν λύση στην αδυναμία μετακίνησης φοιτητών από Νομό σε Νομό

«Ένα μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ΑΕΙ και χρήζει άμεσης επίλυσης από το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Προστασία, δεν είναι άλλο από αυτό που  αφορά τις μετακινήσεις φοιτητών από Νομό σε Νομό», όπως αναφέρει ο Φωτης Ν. Αλεξόπουλος, πρ. αν. βουλευτής Νομού Ηλείας, μέλος ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Οι φοιτητές έχουν «εγκλωβιστεί», αφού δεν μπορούν να πάνε με τους γονείς τους, ούτε τα ρούχα τους να πάρουν .

Επίσης, άλλο ένα θέμα που έχει προκύψει είναι ότι πολλοί γονείς ξενοικιάζουν τα σπίτια που είχαν νοικιάσει από τον Σεπτέμβριο (μη γνωρίζοντας ότι θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε να πάρουν τα πράγματα των παιδιών τους.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία γονέα στην Ηλεία που επικοινώνησε μαζί μου, αφού δεν μπορεί να φύγει από την Ηλεία, ώστε να μεταβεί στο Αγρίνιο, όπου έχει τα πράγματά της η φοιτήτρια κόρη του, τηλεφώνησα αμέσως στη διοίκηση Τροχαίας Πατρών, για να τους καταθέσω το πρόβλημα, ώστε να με ενημερώσουν για το τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το θέμα που έχει προκύψει.

Κατ’ υπόδειξή τους, επικοινώνησα με την Πολιτική Προστασία, αλλά δυστυχώς μέχρι και αργά το βράδυ δεν  είχε βρεθεί λύση, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν φοιτητές για τέσσερις ώρες τουλάχιστον, να πάρουν τα πράγματα τους από σπίτια, που έχουν νοικιάσει σε διάφορα μέρη που σπουδάζουν ανά τη χώρα.

Καλώ την υπουργό Παιδείας να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες οικογένειες φοιτητών σε όλη τη χώρα, άμεσα.

Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας προς τον κ. Αλεξόπουλο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet