24ωρο κλείσιμο των παιδικών σταθμών
Αυτοδιοίκηση

24ωρο κλείσιμο των παιδικών σταθμών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τη συζήτηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του Παιδαγωγικού Προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, για όλο το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Η απεργία αφορά στο σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Την ίδια ημέρα, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87), όπου θα συζητηθεί η προσφυγή.

«Η αγωνιστική κινητοποίηση είναι ενταγμένη στον καθημερινό αγώνα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφαιρούν από τους πολίτες τα Δημόσια αγαθά και οδηγούν στην κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

»Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια του εξουθενωτικού ωραρίου, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση.

Η συρρίκνωση των Δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet