Κώστας Αγγελής: «…Να αναπνεύσουμε πάλι»
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: «…Να αναπνεύσουμε πάλι»

Λίγες ημέρες έμειναν, λίγες ημέρες για να αποδείξουν όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια ότι με χίλιους κόπους και απώλειες φτάνουμε κάπου. Δειλά-δειλά προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας, να ηρεμήσουμε, να αφήσουμε πίσω την περίοδο της καταστροφής, της σύγχυσης, της οργής, να μπούμε στο λιμάνι. Αυτές τις ημέρες, ως τις εκλογές, είναι χρήσιμο να συζητήσουμε τα σοβαρά χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, χωρίς φανατισμούς και πισωγυρίσματα. Είναι η ώρα να μπουν οι βάσεις για μια νέα καλύτερη, κοινωνική και οικονομική οργάνωση.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε με λογική και όχι με θυμό. Ψηφίζουμε συνειδητά και αφού έχουμε αντιληφθεί τι μας έχει συμβεί από το 2009. Αφήνουμε στην άκρη φωνές τύπου «να καταργηθεί η λιτότητα, που φέρνει ύφεση και λουκέτα» δηλαδή τι; Να καταργηθεί, να μην έχουμε λεφτά! Ωραία και πώς θα ζούμε; Nέα δανεικά, νέες δανειακές συμβάσεις! Από πού; Aπό τους τοκογλύφους, τους γκάνγκστερς, τις δυνάμεις κατοχής!

Αυτές τις λίγες ημέρες πρέπει να δούμε την πραγματικότητα. Μόνο με γνώση, σχέδιο, δουλειά μπορεί αυτή η χώρα να πατήσει πάλι στα πόδια της. Μόνο με καρδιά και μυαλό μπορούμε να διακρίνουμε την ελπίδα του αύριο. Μόνο με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα και συνέπεια θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε πάλι.

Υγιείς ευρωπαϊκές δυνάμεις είναι οι μόνες ικανές να αξιοποιήσουν τις θυσίες όλων μας. Νέο-κομμουνιστικές, ανεύθυνες και ανεδαφικές θεωρίες μπορούν να μας καταστρέψουν σε ελάχιστο χρόνο οικονομικά και ηθικά. Αριστερές δοξασίες φαντάζουν άκρως επικίνδυνες, οραματιζόμενες Βενεζουελάνικους και Βορειοκορεάτικους παραδείσους, άκρατου κρατισμού και απομόνωσης.

Στις 25 Ιανουαρίου ζυγίζουμε τις δύο κοσμοθεωρίες και αποφασίζουμε για την αξιοπρέπεια τη δική μας, των παιδιών μας, των γονιών μας και ψηφίζουμε Ευρώπη, ψηφίζουμε συνεπείς ευρωπαϊκές δυνάμεις.

*Kώστας Αγγελής, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου 2013

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet