Ακτινοβολούνται στα… όρια σχολεία και παιδικές χαρές στην Αγ. Παρασκευή
Ποιότητα Ζωής

Ακτινοβολούνται στα… όρια σχολεία και παιδικές χαρές στην Αγ. Παρασκευή

Σε κανένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις δεν παρουσιάζεται υπέρβαση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συμπέρανε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ) κατόπιν μετρήσεων που πραγματοποίησε σε σχολεία και παιδικές χαρές της Αγίας Παρασκευής.

Η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου αναφέρει:

Κατόπιν αιτήματος (20 Ιανουαρίου) της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για έλεγχο – μέτρηση προσλαμβανόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αντάλλαξε σειρά επιστολών με τον πρόεδρο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) Γιώργο Κουράση και στις 22/1/2015 ο Σύνδεσμος επανέλαβε, παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης, μετρήσεις στα εξής σχολεία:

  • 3ο Λύκειο Χρ. Σμύρνης και Πλαταιών
  • 3ο Γυμνάσιο Δερβενακίων και Σ. Καράγιωργα
  • 4ο Δημοτικό Χίου και Τσιμισκή
  • 5ο – 11ο Δημοτικά Ψαρών 11

Είμαστε σήμερα σε θέση να έχουμε επίσημη ενημέρωση των τιμών που κατεγράφησαν στα συγκεκριμένα σχολεία, όπως επίσης και των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο και τον Ιούνιο του 2014 από τον Σύνδεσμο σε όλα τα Σχολεία και τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Παράλληλα, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής προγραμματίζει ειδική εκδήλωση για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας, όπως και στήριξη νομικών προσφυγών κατά παρανομιών εκ μέρους εταιρειών”.

Με βάση τις καταγραφές του ΣΒΑΠ σε όλες τις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν τα εξής:

“Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των μετρήσεων συμπεραίνουμε ότι όλες οι καταγεγραμμένες τιμές της πυκνότητας ροής ισχύος και της έντασης ηλεκτρικού πεδίου είναι κάτω από τα όρια αναφοράς που καθορίζονται από τον N. 3431, ΦΕΚ Α 13 / 03-02-2006. Για τις ευρυζωνικές μετρήσεις, όπου μετράται η συμμετοχή από όλες τις μετρούμενες πηγές ακτινοβολίας (88ΜΗz – 2,5GHz), γίνεται υπολογισμός του συνολικού Λόγου Έκθεσης και σύγκριση του με το όριο αναφοράς που είναι η μονάδα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η παραπάνω σύγκριση των πεδιακών τιμών που μετρήθηκαν πραγματοποιήθηκε με τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού όπως αυτά ισχύουν στην περίπτωση που η απόσταση του εν λόγω σταθμού βάσης είναι μικρότερη των 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, δηλαδή με το 60% των τιμών των πινάκων της προαναφερθείσας Κ.Υ.Α. (βλ. και παράγραφο 2 της παρούσας έκθεσης μετρήσεων).

Εν κατακλείδι μπορεί να αναφερθεί ότι σε κανένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις δεν παρουσιάζεται υπέρβαση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet