ΚΝΕ Βορείου Τομέα Αττικής: Οι νέοι να σταθούν απέναντι στις φασιστικές κραυγές
Κοινωνία

ΚΝΕ Βορείου Τομέα Αττικής: Οι νέοι να σταθούν απέναντι στις φασιστικές κραυγές

Με αφορμή την ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», και απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες της περιοχής να «σταθούν απέναντι στις φασιστικές κραυγές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες».

Σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων στον συγκεκριμένο χώρο το Τομεακό Συμβούλιο ενημερώνει ότι «μπορούν να αξιοποιηθούν άλλοι χώροι καταλληλότεροι για τη διαμονή τους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Βορείου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ με αφορμή, όπως επισημαίνετι το Συμβούλιο, την «απαράδεκτη – ρατσιστική» επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Με μία απαράδεκτη, ρατσιστική και άκρως επικίνδυνη επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επιχειρεί να καλλιεργήσει ξενοφοβικά – φασιστικά αντανακλαστικά, στρέφοντας τη νεολαία της πόλης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ακροδεξιούς Όρμπαν και Σαλβίνι και στηρίζει πιστά η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο ψυχών, γεμάτο «Μόριες», καταδικάζοντας τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Η εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων, ανήλικων στην πλειοψηφία τους, στην πτέρυγα «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου «Α. Φλέμινγκ» στα Μελίσσια αποτελεί απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με την κατασκευή και λειτουργία hot spot, τη μονιμοποίηση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, την καταστρατήγηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων, όπως η οικογενειακή επανένωση κ.ά. Μπορούν να αξιοποιηθούν άλλοι χώροι καταλληλότεροι για τη διαμονή τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια καλλιέργειας ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιδράσεων.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά που, μαζί με τις οικογένειές τους, ξεριζώθηκαν από τις χώρες και τα σπίτια τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Έχουμε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήματα.

Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο! Κυβερνήσεις, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, με τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες παραμονής και διαμονής τους. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα συνολικά στα σχολεία και την εκπαίδευση.

Καλούμε τους νέους και τις νέες της περιοχής μας να σταθούν απέναντι στις φασιστικές κραυγές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Εδώ και τώρα:

  • Να δυναμώσει η διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών.
  • Να κλείσουν οι «Μόριες», τα κέντρα κράτησης – hot spots στα νησιά και τον Έβρο. Να μη δημιουργηθούν νέες. Όχι στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της Ε.Ε.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μην ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργαζομένων και νέων για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet