Συνεχίζονται τα έργα ομβρίων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Συνεχίζονται τα έργα ομβρίων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, από εργολαβία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, το αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων των οδών Αγ. Αναργύρων και Παπανδρέου, στα Πευκάκια, αρχικού προϋπολογισμού 550 χιλ. ευρώ.

Στο κοντινό μέλλον το δίκτυο ομβρίων θα  καλύπτει τα Πευκάκια  στο σύνολό τους καθώς ήδη κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς από την Περιφέρεια  Αττικής  έργο, με προϋπολογισμό 4,3  εκατ. ευρώ, που  περιλαμβάνει τις οδούς  Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Νότια Πευκάκια  (και 12  άλλες οδούς στην Αγ. Παρασκευής), ενώ  νέο έργο ομβρίων, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ  στις οδούς Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας, περιλαμβάνεται στα 5 νέα έργα που εντάχθηκαν στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη μεγάλο  έργο για τα Πευκάκια που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής  έχει ήδη δημοπρατηθεί  από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής. Είναι το έργο διάνοιξης 21 οδών, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ.  ευρώ, που θα εκτελεστεί από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και περιλαμβάνει τη διάνοιξη των οδών Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολυμνίας, Εθν. Μακαρίου, Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιππίδου.

Εν τω μεταξύ, στην οδό Καραϊσκάκη, στον Τσακό, συνεχίζεται από την Πέμπτη 2/11 το έργο «Κατασκευή αγωγών όμβριων Δήμου Αγίας Παρασκευής». Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τη συμβολή της οδού με την οδό Ελ. Βενιζέλου και θα φτάσει έως  τη συμβολή της με την οδό Επτανήσου.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στις οδούς Θήρας, Χρυσοστόμου Σμύρνης Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη και Πατρόκλου, στο Κοντόπευκο και έπεται η κατασκευή αγωγών στις οδούς Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίουστον Τσακό, Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού, στα Πευκάκια, καθώς και Δραγατσανίου και Τσιμισκή, στο Κοντόπευκο.

Παρασκευής, το αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων των οδών Αγ. Αναργύρων και Παπανδρέου στα Πευκάκια αρχικού προϋπολογισμού 550 χιλ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet