Οι προτάσεις του Φ. Αλεξόπουλου προς τον Β. Ζορμπά για την επιχειρηματική ανασυγκρότηση της Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Οι προτάσεις του Φ. Αλεξόπουλου προς τον Β. Ζορμπά για την επιχειρηματική ανασυγκρότηση της Αγ. Παρασκευής

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, παραθέτει τις προτάσεις του προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, για την επιχειρηματική ανασυγκρότηση του Δήμου.

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει σχετικά:

«Δύο έτη μετά την πανδημία της Covid-19 και η πόλη μας αρχίζει να αποκτά ξανά οικονομικές δραστηριότητες, ενώ δειλά-δειλά οι επιχειρήσεις της πόλης προσπαθούν να ισορροπήσουν με τα νέα δεδομένα, για να ξαναβρούν τον “παλιό τους εαυτό”. Σίγουρα, η τοπική αγορά για να συνέλθει χρειάζεται χρόνο και προπαντός τη συμβολή της ανθρώπινης παρέμβασης που είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όσο και εάν το αόρατο χέρι της αγοράς κατά το παρελθόν μάς είχε συνηθίσει ότι μπορούσε να διαχειριστεί οποιαδήποτε “κακή” κατάσταση, δυστυχώς σήμερα στις μέρες που διανύουμε η ανθρώπινη πρωτοβουλία και παρέμβαση είναι καθοριστικής σημασίας.

»Έτσι, λοιπόν, προτείνουμε προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής να ξεκινήσει άμεσα συζήτηση με άμεση σύγκληση και συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, με τη σημαντική συνεισφορά και εμπειρία των μελών του Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ, με απώτερο σκοπό την κατάθεση ενός σχεδίου επιχειρηματικής ανασυγκρότησης για την τοπική οικονομία της πόλης μας. Προτάσεις που, κατά το παρελθόν, έχουμε διατυπώσει δημόσια, ως ενεργά στελέχη της παράταξης Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, θεωρούμε ότι είναι σημαντικά εργαλεία για μία δημοτική αρχή που θα είχε τη διάθεση να ακούσει και να διαβουλευτεί μαζί με όλους τους φορείς το αύριο της επιχειρηματικότητας, το αύριο της τοπικής οικονομίας, το αύριο της πόλης μας.

»Προτάσεις όπως, η δημιουργία ολιγόλεπτων στάσεων αυτοκίνητων, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών στα καταστήματα επί της οδού Αγίου Ιωάννου, η αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών του Δήμου μας με τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάρτη, η δημιουργία γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στήριξης της Μ.Μ. Επιχείρησης, η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας για τη σύνδεση των τεσσάρων σταθμών μετρό με το ιστορικό κέντρο της πόλης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δημιουργία γραφείου επιχειρηματικής και καταναλωτικής συνείδησης κ.λπ.

»Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικές πρωτοβουλίες και θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μίας δημοτικής αρχής που θέλει και μπορεί, να στηρίξει την τοπική οικονομία και το εισόδημα των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ας προχωρήσουμε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, στην επανεκκίνηση την τοπικής μας οικονομίας προς όφελος όλης της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet