Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής στο «χαράτσι» για τη χρήση αίθουσας στο 5ο Γυμνάσιο
Κοινωνία

Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής στο «χαράτσι» για τη χρήση αίθουσας στο 5ο Γυμνάσιο

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γκιζιώτη, τονίζει μέσω ανακοίνωσής της ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κανένα χαράτσι στα σχολεία, όπως συνέβη στην περίπτωση χρήσης αίθουσας στο 5ο Γυμνάσιο από τον Σύλλογο Τσακού.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης στον χώρο της εκπαίδευσης προκειμένου να περάσει τα σχέδιά της για ένα σχολείο αποστειρωμένο από κάθε δημιουργική διαδικασία, που απαγορεύει την ανταλλαγή ιδεών. Ένα σχολείο που θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και θα κατηγοριοποιείται αναλόγως με τα έσοδα που θα εισπράττει από πάσης φύσεως “χορηγούς”, με τους καθηγητές να αξιολογούνται, όχι για την γνώση που προσφέρουν στα παιδιά, αλλά για το πόσα χρήματα φέρνουν στο σχολείο, χωρίς κανένα εκπαιδευτικό σκοπό, εντάσσοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες στην αρένα του απόλυτου ανταγωνισμού των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων. Ουσιαστικά για ένα σχολείο επιχείρηση. Αυτή είναι η πολιτική κατεύθυνση της Ε.Ε. που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, υπηρέτησαν.

»Αυτό δείχνουν και οι τελευταίες βίαιες ενέργειες καταστολής των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και του μαθητικού κινήματος. Αυτό δείχνει η ανοχή που επέδειξε η κυβέρνηση, η αστυνομία και οι διευθυντές των σχολείων στα γεγονότα των ΕΠΑ.Λ. στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, όπου τα φασιστικά στοιχεία βγήκαν πάλι στην επιφάνεια προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο της κυβέρνησης για τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης στα αντιδραστικά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα της.

»Παράλληλα και στον Δήμο μας επιχειρείται η εφαρμογή των παραπάνω αντιδραστικών σχεδιασμών. Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου για τα σχολεία-επιχειρήσεις, πρότεινε μέσω του προέδρου την επιβολή χαρατσιού για τη χρήση αίθουσας στο 5ο Γυμνασίου από τον Σύλλογο Τσακού, για τη δραστηριότητα που προσφέρει στους συνδημότες μας. Σε επιμονή του εκπροσώπου της παράταξής μας να μην επιβληθεί το χαράτσι, ο πρόεδρος έδειξε τη διάθεση της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, εμμένοντας να καθιερωθεί το χαράτσι με οποιοδήποτε ποσό. Αρχικά ζητώντας το ποσό των 2.400 ευρώ τον χρόνο και στην συνέχεια “κατεβαίνοντας” στα 60 ευρώ τον χρόνο. Προφανώς για να περάσει το μέτρο της καθιέρωσης του χαρατσιού, βλέποντας ότι αλλιώς κινδυνεύει να εκτεθεί στους πολιτικούς του προϊσταμένους»

Επίσης, η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει ότι «η δραστηριοποίηση των πολιτιστικών Συλλόγων αποτελεί δομικό στοιχείο της πόλης μας, προσφέροντας δημιουργική διέξοδο και πολιτιστική κουλτούρα στους δημότες. Αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ήταν τόσο σημαντικό να τεθεί το θέμα τώρα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια εγκλεισμού των πολιτών και με το κύμα ακρίβειας που ήδη έχει περιορίσει τραγικά τα λαϊκά εισοδήματα;».

«Δυστυχώς, στον Δήμο μας δεν υπάρχουν δημόσιοι χώροι που μπορούν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι να χρησιμοποιήσουν για τις λιγοστές δραστηριότητες που προσφέρουν στους δημότες. Επιπλέον, οι χώροι των σχολείων για τους οποίους οι δημότες ήδη πληρώνουν έμμεσα αξιοποιούνται και από τους τοπικούς συλλόγους και φορείς για τον ίδιο τον λαό του Δήμου μας», υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιεί αυτήν τη χρονική περίοδο ώστε να πάρει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, αντί να φροντίσει για την κάλυψη των μαθησιακών κενών και για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών/τριών ύστερα από την παρατεταμένη τηλεκπαίδευση, με τον νόμο έκτρωμα υπονομεύει συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα τους και προσπαθεί με κάθε τρόπο τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας.

»Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας που επιβάλει άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των δημοτών.

»Καλούμε τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και κάθε άλλον μαζικό φορέα της πόλης να μην αποδεχτούν να πληρώσουν άλλο ένα χαράτσι για τη χρήση δημόσιων χώρων όπως είναι τα σχολεία.

»Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος που θέλει το σχολείο επιχείρηση, τους διευθυντές μάνατζερ, τους καθηγητές ντίλερ, τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους μαθητές να μορφώνονται ανάλογα με τα έσοδα του σχολείου, θα βρει αντιμέτωπη όλη τη σχολική κοινότητα και θα μείνει στα χαρτιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet