Γ. Οικονόμου: Η εκδίκηση της λακκούβας
Κοινωνία

Γ. Οικονόμου: Η εκδίκηση της λακκούβας

Στο θέμα των κακοτεχνιών στις υποδομές και τα έργα στην Αγία Παρασκευή επανέρχεται ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο σχετικά με τις κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία δίνει τον τίτλο «Η εκδίκηση της λακκούβας», αναφέρει:

Πριν λίγες μέρες σε άρθρο μου στον ηλεκτρονικό τύπο με τίτλο «Αγία Παρασκευή: Η πόλη της λακκούβας και των κακοτεχνιών. Μας αξίζει;» αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα προβλήματα κακοτεχνιών στις υποδομές και στα τεχνικά έργα στην πόλη μας κάνοντας μάλιστα εκτενή αναφορά στο νομικό πλαίσιο που τα διέπει.

Δυστυχώς τις συνέπειες τις υφίσταται ο δημότης στον οποίο φορτώνεται εντελώς καταχρηστικά και η δαπάνη της αποκατάστασής τους.

Για μία ακόμη φορά δεν πήραμε καμία απάντηση ούτε από τον δήμαρχο ούτε από κάποια αρμόδια υπηρεσία.

Ας κρίνουν οι δημότες αυτήν τη συμπεριφορά. Δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου αρνείται πεισματικά να κάνει πολιτικό διάλογο ουσίας. Αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουμε, γιατί θα εκτεθεί στους δημότες της Αγίας Παρασκευής. Αυτούς που περιφρονεί και αγνοεί συστηματικά, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο και τη δημοκρατική της αντίληψη!!!

Μήπως όμως, είναι όλοι δέσμιοι της επικοινωνιακής τακτικής  που επιβάλλει άκρα του τάφου σιωπή, για να ξεχασθούν οι ευθύνες κάποιων; Ενώ είναι λαλίστατοι για ήσσονος σημασίας θέματα, σιωπούν για τα μείζονα που άπτονται μάλιστα σε πρόκληση βλάβης δημοσίου συμφέροντος.

Θα ρωτήσω ακόμα μια φορά, μήπως και πάρω επιτέλους  απάντηση: Ποιος καλύπτει ποιον; Ποιος πρέπει να πληρώσει για τις κακοτεχνίες του παιδικού σταθμού στα Πευκάκια και τις ζημιές της βιοκλιματικής ανάπλασης Κοντοπεύκου που στην κυριολεξία διαλύεται;

Μία δημοτική αρχή που μας ενημερώνει μέχρι και για έναν καμένο λαμπτήρα, δεν απαντά σε δημοσιεύματα και άρθρα που επισημαίνουν σωρεία παραβάσεων και καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας, παρόλο που αποκαλύπτεται ότι εντελώς καταχρηστικά οι δημότες πληρώνουν την αποκατάσταση των κακοτεχνιών όχι μια και δυο, αλλά πολλές φορές. Γιατί όλα γίνονται «στο πόδι». Γιατί η λακκούβα εκδικείται και ξανανοίγει όταν η αποκατάσταση δεν γίνεται με τον τρόπο που επιβάλλεται.

Και ο δύσμοιρος δημότης πληρώνει πολλές φορές την λακκούβα και τις κακοτεχνίες του παιδικού σταθμού και πολλά άλλα, κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς σιωπής και ομηρίας ενός μέρους της αντιπολίτευσης. Αυτής που λόγω απλής αναλογικής, ευελπιστούν κάποιοι να κληθεί να συνδιοικήσει για να καλύψουν αμαρτίες αλλήλων.

Κι ας στήνουν μία εικονική παράσταση ακραίων αντεγκλήσεων και αψιμαχιών που αφορούν τις περισσότερες φορές θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, κρύβοντας επιμελώς τις ευθύνες τους. Δεν γίνονται καθόλου πιστευτοί. Γιατί οι δημότες θέλουν λύσεις και όχι υποσχέσεις. Θα αφήσουμε όμως τα ίδια πρόσωπα να ανακυκλώνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος;

Η πραγματικότητα σήμερα είναι αμείλικτη . Μια πόλη γεμάτη προβλήματα, λακκούβες και μπαλώματα.

Αυτή είναι η αλήθεια και φαίνεται!

Όλο και περισσότεροι δημότες αντιλαμβάνονται σήμερα, ότι με υλικά του χθες που μυρίζουν ναφθαλίνη δεν χτίζεται το αύριο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία Νέα Αρχή. Με νέα πρόσωπα που θα εγγυηθούν με αξιοπιστία το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet