Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης η 27η Φεβρουαρίου στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Ημέρα Προσφοράς και Συμπερίληψης η 27η Φεβρουαρίου στην Αγία Παρασκευή

Στο πλαίσιο της Ημέρας Προσφοράς και Συμπερίληψης που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Χατζηγάκη, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, με τη σύμπραξη του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την υποστήριξη της Inspired Voyager, θα διοργανωθεί στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη δράση εξωραϊσμού της πλατείας, με τη συμμετοχή εθελοντών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «υιοθετεί» την Πλατεία Μελίνα Μερκούρη με σκοπό την ανάπλαση της, φυτεύοντας δενδρύλλια σε όλη την έκτασή της, καθαρίζοντας και βάφοντας και δημιουργώντας γωνιές αναψυχής. Πάνω από 90 εθελοντές και εθελόντριες θα συναντηθούν στην Πλατεία Μελίνα Μερκούρη, μεταξύ αυτών μαθητές-μαθήτριες από τις ΗΠΑ, από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) – Αγίας Παρασκευής και το Χελιδόνι – Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ – Αγ. Παρασκευής και από δύο διαφορετικούς φορείς που εστιάζουν στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, EΣΤΙΑ – Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και ΤΑΓΜΑ21.

Παράλληλα, ομάδες εθελοντών θα πραγματοποιήσουν δράσεις χρωματισμού-καλλωπισμού της πλατείας, ενώ με τη βοήθεια της με-κερδοσκοπικής οργάνωσης The Bee Camp όλες οι ομάδες θα μάθουν για την βαρύτητα που ενέχουν οι μέλισσες για ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη Γη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Με αφορμή τη διοργάνωση της δράσης ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Στηρίζουμε με θέρμη αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χατζηγάκη καθώς είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αλλά και της ευαισθητοποίησης σε δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο. Δεκάδες εθελοντές,  μαθητές σχολείων του Δήμου μας και εκπρόσωποι φορέων της πόλης μας, ενώνουν δυνάμεις για να ομορφύνουν την πλατεία Μελίνα Μερκούρη, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της βιωματικής εκπαίδευσης, της συμπερίληψης αλλά και της προσφοράς στην άνθρωπο και τη φύση. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Χατζηγάκη, θα είμαστε όλοι εκεί».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, ανέφερε σχετικά: «Οι Ημέρες Προσφοράς & Συμπερίληψης, είναι ημέρες ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, κινητοποίησης για την προαγωγή της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την έμπρακτη εξάλειψη στερεοτύπων γύρω από την αναπηρία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς μέσα από την διευρυμένη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, συμπράττουμε με στόχο να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες που αυξάνουν την προσφορά στην κοινότητα και τις ανάσες πρασίνου στον οικιστικό ιστό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet