Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Recruit»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στο 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Recruit»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου «Recruit», που φιλοξενήθηκε 24-25 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη, στο οποίο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συμμετείχε με την παρουσία του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και αντιπροσωπείας του Δήμου.

Η συμμετοχή του Δήμου, με παρουσίαση και προτάσεις για την κοινωνική οικονομία και την ανεργία των νέων, ήταν υπό την επίβλεψη του γ.γ., Μιλτιάδη Κύρκου, ο οποίος παρουσίασε, μαζί τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νεολαίας, Νίκο Ζόμπολα, το σχέδιο της δημοτικής αρχής για δημιουργία «Κόμβου επιχειρηματικότητας και καινοτομίας», εστιασμένο σε νέους.

Ακολούθως, το στέλεχος της κοινωνικής υπηρεσίας Γιώργος Κωστακιώτης ανέλυσε καλές πρακτικές του Δήμου, όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Γυναίκας.

Παρούσες στο συνέδριο ήταν και η προϊσταμένη διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Πηνελόπη Δράκου και η υπεύθυνη του γραφείου δημάρχου, Μαριλένα Παπαδοπούλου, με ενεργή συμμετοχή στα workshops καλών πρακτικών εφαρμογής κοινωνικής οικονομίας.

Οι εργασίες έκλεισαν με παραδείγματα και προτάσεις νέων δράσεων και χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας. Όπως τόνισαν οι Ισπανοί  διοργανωτές της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, «εντυπωσιάστηκαν από την κοινωνική ευαισθησία του Δήμου μας, παρά το μικρό μέγεθος του», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αφού ευχαρίστησε τους Ισπανούς συναδέλφους της Μαδρίτης για τη φιλοξενία τους, τόνισε στην ομιλία του «τα κοινά στοιχεία των τριών μεσογειακών λαών, την ανάγκη να είμαστε σε επαφή και τη χρησιμότητα αυτών των συνεδρίων ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική, κοινωνική και υγειονομική συγκυρία». 

Ο αντιδήμαρχος Νεολαίας τόνισε «το γεγονός ότι οι τρεις χώρες που συμμετείχαν στο συνέδριο (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας νέων στην Ε.Ε., και κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό και η κοινωνική οικονομία είναι μια πολλά υποσχόμενη διέξοδος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet