Σε αστυνομική επιτήρηση για την προστασία του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής – Το δήλωσε ο ίδιος στο Δ.Σ.
Κοινωνία

Σε αστυνομική επιτήρηση για την προστασία του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής – Το δήλωσε ο ίδιος στο Δ.Σ.

Μόνο τον τίτλο της, ως «έκτακτης και κατεπείγουσας», δεν δικαιολόγησε η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου, λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα απίθανα διαδραματίστηκαν στην πλατεία Άη Γιάννη, με νεολαίους να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης.

Η συζήτηση υποτίθεται ότι είχε ως θέμα τα προαναφερόμενα γεγονότα, αλλά δυστυχώς, στο μεγαλύτερο μέρος της, κινήθηκε στα… γνωστά μονοπάτια μιας ανούσιας παραταξιακής -και κάποιες φορές κομματικής- αντιπαράθεσης.

Ελάχιστες οι ουσιαστικές προτάσεις, που ωστόσο χάθηκαν στη… μετάφραση, αφού καμία απόφαση δεν ελήφθη από το Σώμα, αφήνοντας προφανώς το όλο ζήτημα να το λύσει η κεντρική διοίκηση, που ήδη έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό της πλατείας Άη Γιάννη από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, μέχρι νεοτέρας…

Και μέσα σε όλα, η εκπρόσωπος της κίνησης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή», Μελίνα Αλεφαντή, επέλεξε να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη από την πλατεία Άη Γιάννη και γύρω στις 20:58, ενώ η Αστυνομία καλούσε από τα μεγάφωνα τον κόσμο να απομακρυνθεί από τον χώρο, εκείνη «απαιτούσε» να «αποσυρθούν τώρα» οι αστυνομικές δυνάμεις και καλούσε τους συναδέλφους της να τοποθετηθούν επί του θέματος! Την ίδια στιγμή, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νίκη των Πολιτών» Σωτήρης Παπαμιχαήλ δήλωσε ότι αποχωρεί από την τηλεδιάσκεψη για να πάει κι αυτός στην πλατεία!

Η «είδηση» από πλευράς δημάρχου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «πολύ ευχάριστο γεγονός» την απόφαση που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης, Νίκος Χαρδαλιάς, για το βραδινό κλείσιμο της πλατείας, είπε ότι θα ζητήσει με επιστολή να αρθεί ο αποκλεισμός την προσεχή εβδομάδα, αλλά «αν κάποιοι δεν βάλουν μυαλό», τότε θα εισηγηθεί η πλατεία να «κλείσει μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή».

Μάλιστα, εξοργισμένος, μίλησε για απειλητικά μηνύματα εναντίον του και της οικογένειάς του και για «σιγοντάρισμα» από πλευράς της «παρέας» της κ. Αλεφαντή. Πρόσθεσε δε  ότι έχει τεθεί ήδη σε αστυνομική επιτήρηση προκειμένου να προστατευθεί, καθιστώντας το Σώμα υπεύθυνο για το εάν πάθει κάτι ο ίδιος ή η οικογένειά του.

Η «μπάλα» πήρε και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Νίκη των Πολιτών», Γιάννη Σταθόπουλο, και «Νέα Αρχή», Γιώργο Οικονόμου, τους οποίους εγκάλεσε γιατί δεν έχουν πάρει θέση για τις καταγγελίες του, προστατεύοντας τον δήμαρχο.

«Δεν θέλω να ξανακούσω κανέναν από τους τρεις σας» (σ.σ.: Αλεφαντή, Σταθόπουλο, Οικονόμου) είπε ο δήμαρχος και αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη.

Για «παραλήρημα» και «ψεύδη» του δημάρχου έκανε λόγο ο κ. Σταθόπουλος, ενώ για «ελεεινό ψεύτη» που λέει «ηλιθιότητες», μίλησε από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου.

Προς το τέλος της συνεδρίασης έγινε μια προσπάθεια να «πέσουν οι τόνοι», αλλά η άσχημη αίσθηση ότι το Σώμα δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων που περνά η πόλη δεν μπορούσε να αναστραφεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet