Συνεδρίαση Δ.Σ. για τις επόμενες ενέργειες στην απόκτηση των πρ. Εκπ. Μακρή ζητά η Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεδρίαση Δ.Σ. για τις επόμενες ενέργειες στην απόκτηση των πρ. Εκπ. Μακρή ζητά η Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής

Με αφορμή την απόφαση-ανατροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην υπόθεση της απόκτησης του ακινήτου στο Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, το οποίο προορίζεται να καλύψει επείγουσες ανάγκες σχολικής στέγασης, η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο, ζητά απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, αλλά και έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στις 5/7/21 το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με έγγραφό του προς τον Δήμο Αγίας Παρασκευής έκρινε ότι «κωλύεται κατά τον παρόντα χρόνο η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ενόψει ότι δεν προκύπτει ότι έχει διενεργηθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση του ως άνω ακινήτου», δηλαδή για την απόκτηση του Οικοδομικού Τετραγώνου 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή στην οδό Βενιζέλου στον Τσακό).

Μια εξέλιξη ιδιαίτερα δυσάρεστη, η οποία εκτός της απαράδεκτης καθυστέρησης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που προκύπτει από σειρά «σφαλμάτων» της παρούσας δημοτικής αρχής, κάνει λόγο και για 11 καταχρηστικούς (έως και παράνομους) όρους της δανειακής σύμβασης, τους οποίους χαρακτηριστικά το Κλιμάκιο αναφέρει ως «πλημμέλειες»!

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει κριθεί ως μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, και είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να στεγάσει το ιδρυμένο 12ο Δημοτικό Σχολείο και ένα Νηπιαγωγείο.

Η δημοτική αρχή Ζορμπά, είναι υπόλογη για αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, με τους χειρισμούς της στην όλη υπόθεση και, ειδικά μετά την αλλαγή χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δημιουργεί πολλά εύλογα και αναπάντητα ερωτηματικά, με κυριότερα τα εξής:

  • Γιατί καθυστερεί την ολοκλήρωση, εδώ και τόσους μήνες, της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου;
  • Γιατί δεν απαιτούμε από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να απαλείψει τους 11 παράνομους και καταχρηστικούς όρους τους οποίους δεν γνώριζε το Δημοτικό Συμβούλιο όταν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση;

Αναμένουμε από τη δημοτική αρχή, στη συνέλευση του Συλλόγου κατοίκων Τσακού, τη Δευτέρα 12/7/21, στις 8μ.μ. στην πλατεία Τσακού να δώσει εξηγήσεις, όπως και απαντήσεις για τις ενέργειές της.

Ζητάμε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί της Οικονομικής Επιτροπής που έχουν ανακοινώσει, για να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις-βήματα, ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο…

Έστω και την ύστατη ώρα δυνατότητες εξεύρεσης θετικής λύσης υπάρχουν, είναι απαραίτητη όμως και η αντίστοιχη πολιτική βούληση!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet