Δήμος Αγ. Παρασκευής: Οικονομική ευρωστία σε συνθήκες μνημονίων
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Οικονομική ευρωστία σε συνθήκες μνημονίων

Σε «οικονομική ευρωστία» βρίσκεται ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Μέσα σε συνθήκες μνημονίων η διοίκηση του Δήμου «θα συνεχίσει να έχει έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο» και «να επιταχύνει την υλοποίηση έργων υποδομών μεγαλύτερης κλίμακας» όπως σημειώνεται στο ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Οικονομική ευρωστία σε συνθήκες μνημονίων

H δημοτική Αρχή, με συναίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που την ανέδειξαν, εστίασε από την πρώτη στιγμή στη χρηστή οικονομική διαχείριση και ιδιαίτερα στις στοχευμένες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα αποτελέσματα αυτά φαίνονται τόσο στους οικονομικούς απολογισμούς του Δήμου Αγ. Παρασκευής έτους 2015 και 2016, όπως και πρώτου εξαμήνου 2017.

Συγκεκριμένα στις 31/12/2014 το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου ήταν 5.807.932,28 ευρώ, ενώ στις 30/06/2017 9.334.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, στις 30/06/2017 η εξυπηρέτηση των τιμολογημένων υπηρεσιών του Δήμου είναι 92%.

Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται  ότι ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, σε συνθήκες μνημονίων, αυξάνει τα χρηματικά του διαθέσιμα ώστε να μπορεί να προχωράει σε μεγαλύτερης κλίμακας έργα και επενδύσεις που έχει ανάγκη η πόλη μας και ταυτόχρονα να είναι περισσότερο συνεπής προς τους  προμηθευτές και οφειλέτες του.

Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν χωρίς να παρακωλυθούν ή ανασταλούν τα έργα που προγραμματίστηκαν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι δημοπρατήθηκαν έργα από ίδιους πόρους της τάξης του 56% των προϋπολογισθέντων μέσα στο 2016 (π.χ. συντηρήσεις σχολείων, συντηρήσεις παιδικών χαρών και υπαίθριων χώρων, συντηρήσεις καθολικού ασφαλτοτάπητα κ.ά.) και ταυτόχρονα δημοπρατήθηκαν έργα ύψους 5.300.000,00 ευρώ χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια (διανοίξεις οδών στην περιοχή Πευκάκια, όπως και μεγάλο έργο κατασκευής ομβρίων).

Συνεχίζοντας την ίδια πετυχημένη πολιτική θα συνεχίσουμε να έχουμε έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο και να επιταχύνουμε την υλοποίηση έργων υποδομών μεγαλύτερης κλίμακας.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet