Διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής προαναγγέλλει ο Γ. Μυλωνάκης
Πολιτική

Διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο στον Δήμο Αγίας Παρασκευής προαναγγέλλει ο Γ. Μυλωνάκης

Την ιδιαίτερη έκπληξή της εκφράζει η δημοτική αρχή του Γιάννη Μυλωνάκη για την ανακοίνωση της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, η οποία την εγκαλεί ότι ψάχνει δικαιολογίες για να μην εφαρμόσει το πρόγραμμά της, κατηγορώντας την παράλληλα για «παρελθοντολογία» και «λαϊκισμό».

Η παράταξη των κυρίων Σάρκουλα και Ζορμπά, ξεχνώντας προφανώς ότι ήταν αυτή που διοίκησε τον Δήμο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διερωτάται γιατί ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, σχολιάζοντας το πλήθος των εκκρεμοτήτων και των ανοικτών μετώπων που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, τόνισε πως το πρόγραμμά του θα υλοποιηθεί βήμα βήμα και ανάλογα με τα οικονομικά περιθώρια του Δήμου» σημειώνει η ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου και προσθέτει:

«Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους λοιπόν υπενθυμίζουμε στην  παράταξη των κυρίων Σάρκουλα και Ζορμπά ότι:

  • Δεν εκπλήρωσε την κορυφαία υποχρέωση που είχε ως απερχόμενη δημοτική αρχή, να ψηφίσει το προϋπολογισμό από τον περασμένο Νοέμβριο, ως όφειλε, αφήνοντας έναν Δήμο που δεν μπορούσε να λειτουργήσει ούτε στα στοιχειώδη.
  • Άφησε κληρονομιά στη νέα δημοτική αρχή τρεις αγωγές (δημαρχείο, αμαξοστάσιο, Γιαβάσειο), απεντάξεις προγραμμάτων και έργων, απλήρωτα τιμολόγια σε ΔΕΚΟ, ακίνητα που δεν έχουν συμβόλαια μίσθωσης, αλλά και έργα “φαντάσματα” όπως το κολυμβητήριο και το δημαρχείο.
  • Δεν ενημέρωσε τη νέα δημοτική αρχή, ως όφειλε, για δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν ασφυκτικές προθεσμίες και θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου.

Αυτά δεν είναι “παρελθοντολογία” αλλά προβλήματα που η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιμετωπίσει εδώ και τώρα, χωρίς χρονοτριβές. Για τη νέα δημοτική αρχή η στρατηγική επιλογή να ενημερώνει τους πολίτες για την πραγματικότητα δεν είναι “λαϊκισμός”, αλλά σεβασμός στη διαφάνεια και τη νομιμότητα».

Και η ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνεχίζει; 

«Καταλήγοντας και για να διαλυθεί κάθε ίχνος ανησυχίας που μπορεί να έχει η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας για το αν η νέα δημοτική αρχή θα φανεί αντάξια της εντολής που της έδωσαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής υπογραμμίζεται ότι:

  • Σε ορίζοντα πενταετίας οι προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής σταδιακά θα γίνουν πράξη. Σύντομα θα πάμε στην 1η αναμόρφωση και βήμα-βήμα, αφού αποτυπωθεί πλήρως η υπάρχουσα κατάσταση, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός της, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
  • Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου και για να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για ισχυρισμούς περί αυθαίρετων συμπερασμάτων, η νέα δημοτική αρχή έχει ήδη λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε διαχειριστικό και λογιστικό έλεγχο, με αξιόπιστο και ανεξάρτητο ελεγκτικό οργανισμό, με στόχο όλοι οι έλεγχοι να γίνουν σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

Επισημαίνεται δε πως ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν θα γίνει μόνο για τις προηγούμενες χρονιές, αλλά θα γίνεται και για όλες τις  επόμενες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet