Συμμετοχή Δήμου Βριλησσίων σε διεθνή συνάντηση για το «LIFE-PAYT Πληρώνω όσο πετάω»
Ποιότητα Ζωής

Συμμετοχή Δήμου Βριλησσίων σε διεθνή συνάντηση για το «LIFE-PAYT Πληρώνω όσο πετάω»

Σε συνάντηση εργασίας για την πρόοδο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «LIFE-PAYT Πληρώνω όσο πετάω» στην πόλη Conteixa-a- Nova της Πορτογαλίας, που διεξήχθη την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης, επίσης, παραβρέθηκε στην ημερίδα παρουσίασης Καλών Πρακτικών προγραμμάτων «Πληρώνω όσο πετάω», η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Coimbra και αφορά σε ανάλογες πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε δήμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρόγραμμα «Life-Payt-Pay as you Throw» συμμετέχουν ως εταίροι οι δήμοι της Λισαβόνας, του Αβέιρο και της Conteixa-a-Nova από την Πορτογαλία, ο Δήμος Βριλησσίων από την Ελλάδα, ο Δήμος Λάρνακας από την Κύπρο, καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο και το Πολυτεχνείο της Coimbra.

Το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά πρόγραμμα «Πληρώνω όσο πετάω» στην πόλη των Βριλησσίων για τη σύνδεση του όγκου απορριμμάτων με το κόστος διαχείρισης που καταβάλλει κάθε δήμος και κάθε νοικοκυριό.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει σχετικά: Ο Δήμος Βριλησσίων με συμμάχους τους δημότες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής προγραμμάτων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) με όρους κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet