Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας: Δεν αρκεί το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας: Δεν αρκεί το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Απάντηση στην κριτική του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Τσούτσια (Δράση για μια Άλλη Πόλη) για το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 (Δράση για μια Άλλη Πόλη: 8 «σύννεφα» πάνω από τα Βριλήσσια) δίνει η παράταξη της πλειοψηφίας, Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας. Στη σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι άλλο πράγμα οι «διαφορετικές προσεγγίσεις» και άλλο «η ισοπέδωση του έργου της δημοτικής Αρχής», ενώ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αξιοποιήσουν τη διάθεση της διοίκησης για «συμμετοχική διακυβέρνηση».

Ειδικότερα, η παράταξης της πλειοψηφίας στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Δεν αρκεί το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» απαιτείται συμμετοχή και δημιουργική συνεργασία

Είναι κατανοητή η «έντονη διαφοροποίηση» της «Δράσης» στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως την αναφέρει ο εκπρόσωπός της δημοτικός σύμβουλος κ. Ι. Τσούτσιας, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα των διαφορετικών προσεγγίσεων των παρατάξεων και του δημοκρατικού διαλόγου. Αυτό, όμως, απέχει παρασάγγας από την ισοπέδωση του έργου της δημοτικής Aρχής και την εξίσωσή της με την προηγούμενη ανάλγητη διοίκηση, καθώς οι σημαντικές διαφορές που υπάρχουν επί το θετικότερο την τελευταία διετία μπορεί να τις αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής, πόσο μάλλον τα μέλη μιας επί έτη ενεργής δημοτικής παράταξης στα τοπικά δρώμενα.

Ως πλειοψηφούσα παράταξη -Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας- που στηρίζει το έργο της δημοτικής Aρχής, πριν την πρόσφατη συνεδρίαση του προϋπολογισμού πραγματοποιήσαμε επαφές ανοιχτής ανταλλαγής απόψεων τόσο με τη Δράση, όσο και με άλλες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους, για τα σημαντικά θέματα του παρόντος και του μέλλοντος της πόλης μας, κάτι που θα συνεχιστεί και στην πορεία. Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, δε, ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης κάλεσε πολίτες και παρατάξεις να συμμετέχουν στην ανά πολεοδομική γειτονιά ανοιχτή θεματική διαβούλευση καθορισμού του δημοτικού προγραμματισμού, διαδικασία συμμετοχικής διακυβέρνησης στην οποία ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι -ως Δράση αλλά και προσωπικά- θα συνδράμετε δημιουργικά και όχι αποκλειστικά και μόνο καταγγελτικά.  

Όλοι έχουμε αδυναμίες, δεν προσποιηθήκαμε ποτέ τους παντογνώστες, αλλά και όλοι κρινόμαστε από τη στάση μας και την ειλικρινή συνεισφορά μας στα κοινά του τόπου μας.  

Το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» δεν οδηγεί πουθενά, πέρα από την περιχαράκωση σε παραταξιακές, κομματικές, προσωπικές καταγραφές, για εύκολο εντυπωσιασμό και εσωτερική κατανάλωση.

Μόνο η παρεμβατική και ταυτόχρονα δημιουργική πολιτική μπορεί να προάγει την τοπική μας κοινότητα και ευρύτερα τον τόπο μας, ιδίως στο σημερινό δύσβατο πεδίο. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε πολιτικές δυνάμεις, σχήματα και ενεργούς δημότες της πόλης που δεν είναι ανασφαλείς και που έχουν δεδομένη τοπική αναφορά και, παρά τις διαφορές τους ή και έντονες διαφοροποιήσεις τους, διαθέτουν την αναγκαία συνεργατική αντίληψη και πραγματική διάθεση επίτευξης των απαραίτητων συγκλίσεων για τον Δήμo.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet