8 θετικοί στον κορωνοϊό σε σύνολο 634 rapid tests στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

8 θετικοί στον κορωνοϊό σε σύνολο 634 rapid tests στο Ηράκλειο Αττικής

Ιδιαίτερα χαμηλός ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που έβγαλαν τα αποτελέσματα των νέων rapid covid tests που έγιναν το Σάββατο 20/2 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής από τον ΕΟΔΥ. Σε σύνολο 634 δειγμάτων πολιτών που εξετάστηκαν, μόλις 8 βρέθηκαν θετικοί οι οποίοι, φυσικά, ειδοποιήθηκαν άμεσα για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνουν.

Το δείγμα της πρόσφατης δράσης για πεζούς, που αυτή τη φορά έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των drive through tests τον προηγούμενο μήνα, φανερώνουν μια σταθερά χαμηλή ύπαρξη κρουσμάτων Covid στην πόλη του Ηρακλείου, μιας και αμφότερες οι εξετάσεις έβγαλαν ένα ποσοστό περί το 1% στη σχέση δειγμάτων – θετικών, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που μετείχαν σε ακόμα μια δράση rapid covid tests που διοργανώσαμε με τον ΕΟΔΥ. Τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων που έδειξαν και αυτές οι εξετάσεις μπορεί να μας ηρεμούν, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάσουν, να μας χαλαρώσουν από την τήρηση των μέτρων και να μας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο, που δεν είναι άλλος από το να ξεφορτωθούμε την πανδημία μια και καλή και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Άλλωστε, τώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί είμαστε τόσο κοντά που είναι κρίμα να νικηθούμε. Γι’ αυτό συνιστώ να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία σε αυτή την τελική ευθεία. Η υγεία μας και η υγεία των δικών μας ανθρώπων είναι πάνω από όλα», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet