Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού της κάμπιας
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού της κάμπιας

Το δεύτερο στάδιο των εποχικών μέτρων για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκάμπη) ολοκλήρωσε αυτές τις ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τους καθαρισμούς και τους ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της πόλης για την προστασία των παιδιών από τις επιπτώσεις της εμφάνισης του, συμπαθούς κατά τα άλλα, εντόμου.

Οι καθαρισμοί και οι ψεκασμοί, οι οποίοι βέβαια γίνονται με βιολογικά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον και ακίνδυνα για τον άνθρωπο, έρχονται συμπληρωματικά να τονώσουν το σχέδιο δράσης το οποίο έχει βάλει μπροστά η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου από το φθινόπωρο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, προ μηνών είχαν τοποθετηθεί ειδικές παγίδες σε στρατηγικά σημεία της πόλης, ενώ είχε ακολουθήσει ο πρώτος κύκλος ψεκασμών προκειμένου να ξεκινήσει ο περιορισμός του φαινομένου της υπέρ του δέοντος αναπαραγωγής του συγκεκριμένου είδους κάμπιας.

Αμέσως μετά τα σχολεία σειρά για την εφαρμογή των ίδιων μέτρων έχουν οι λοιποί κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου όπως πλατείες, πάρκα κ.τ.λ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet