ΑΚΕΠ Συνεργασία: Δεν έχει τέλος η θεσμική και προσωπική κατρακύλα του κ. Μπάμπαλου
Πολιτική

ΑΚΕΠ Συνεργασία: Δεν έχει τέλος η θεσμική και προσωπική κατρακύλα του κ. Μπάμπαλου

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη ΑΚΕΠ Συνεργασία, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Παντελή Βλασσόπουλο, καταφέρεται κατά του νυν δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, με αφορμή τη χθεσινή (1/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, της 1-12-2021, συζητιόντουσαν το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα δημοτικά τέλη και φόροι του Δήμου για το έτος 2022.  Στο μεν τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Μπάμπαλος εξήγγειλε για δεύτερη και τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια σειρά από έργα τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει καν εδώ και τρία χρόνια και επιπλέον ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος, εμμέσως πλην σαφώς, για το ότι τα βασικά έργα που έχει εξαγγείλει εδώ και 9 χρόνια, δηλαδή της ανάπλασης της Λ. Ηρακλείου και της υπογειοποίησης της Μ. Μερκούρη, δεν πρόκειται να γίνουν, αναφέροντας μάλιστα από τώρα που θα επιρρίψει τις ευθύνες αν δεν πραγματοποιηθούν (στην Περιφέρεια και στον «φίλο του» κ. Πατούλη, όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος). 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη και φόρους δεν υπήρχε καμία μείωση (αντίθετα υπήρχε συγκεκαλυμμένη αύξηση, δεδομένης της αύξησης των αντικειμενικών αξιών κατά 35% περίπου μεσοσταθμικά στο Ηράκλειο και της δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών που βρίσκεται σε εξέλιξη) και έτσι το Ηράκλειο παραμένει ένας από τους ακριβότερους Δήμους στη χώρα, παρά τις μαξιμαλιστικές προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μπάμπαλου.

Ο κ. Μπάμπαλος σε όποιον τόλμαγε να του θυμίσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες ή να επισημάνει τα παραπάνω αυταπόδεικτα, απαντούσε με ύφος αγοραίο.  Με όποιου δημοτικού συμβούλου την τοποθέτηση δεν συμφωνούσε, ακολουθούσε την πάγια τακτική του στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, δηλαδή, την ώρα της τοποθέτησής του σχολίαζε στον παρακαθήμενό του, σε καφενειακό ύφος, με υβριστικές και περιφρονητικές εκφράσεις και έβγαζε διάφορα επιφωνήματα, δήθεν χαμηλόφωνα, αλλά στην πραγματικότητα επιτηδευμένα μεγαλόφωνα, προκειμένου να καθιστά σαφή την περιφρόνησή του προς τον ομιλητή.

Χθες όμως ξεπέρασε ακόμα και τον γνωστό κακό εαυτό του. Επαναλάμβανε, και μάλιστα από γραπτό κείμενο, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, μέσα από έναν παραληρηματικό λόγο και σε απαράδεκτο για δημόσιο πρόσωπο ύφος, εκφράσεις της μορφής «σας πονάει το Φιξ» (μόνο η γνωστή γηπεδική χειρονομία έλειπε), «θα σας βγάλω τις μάσκες και θα σας δώσω τη χαρά να τις ξαναβάλετε στο καρναβάλι…» κ.ά.  Απαράδεκτη συμπεριφορά για δήμαρχο.

Ο κ. Μπάμπαλος, ο οποίος έχει δώσει εντολή να συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή σε ώρες εργάσιμες για να μην παρίσταται η αντιπολίτευση, ο οποίος κάνει τη δημόσια διαβούλευση για το ΣΒΑΚ επίσης σε ώρα εργάσιμη για να μην μπορεί να συμμετέχει κανένας εργαζόμενος, ο οποίος έχει καταρρακώσει κάθε έννοια δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του Δήμου, ο οποίος δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση για τις υπερτιμολογήσεις απευθείας αναθέσεων δημοτικών έργων, με ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον Δήμο, ο οποίος κοροϊδεύει τους κατοίκους της οδού Πολυτεχνείου για την υπογειοποίηση και αναζητά από τώρα τον αποδιοπομπαίο τράγο για τη μη πραγματοποίησή της, ο οποίος έχει πάθει αφωνία για το θέμα ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΘΗΚΗ σε οχήματα του Δήμου και δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη ευθιξία να αναλάβει έστω την πολιτική ευθύνη, παριστάνοντας τον ανήξερο και ΜΕΤΑΚΥΛΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ, δηλαδή στους οδηγούς, καταφεύγει στο τελευταίο όπλο που του έχει απομείνει: τις ύβρεις, τις προσβολές, τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς, το αγοραίο ύφος, τον αυταρχισμό, την τεχνητή ένταση.

Στη μακρά δημοκρατική ιστορία του Ηρακλείου συμπεριφορές σαν και αυτές του κ. Μπάμπαλου δεν έχουν υπάρξει ΠΟΤΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στην λειτουργία του Δήμου εν γένει.  Απολύτως συνυπεύθυνοι είναι και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που παρακολουθούν απαθείς.

Συνεχίστε κ. Μπάμπαλε τον κατηφορικό σας δρόμο…  Στο τέλος αυτού θα σας έχουν απομείνει ως μόνοι χειροκροτητές η έμμισθη δημοτική σας ομάδα, οι κακοσκηνοθετημένοι αβανταδόροι στο Δ.Σ., οι μετακλητοί και τα ρουσφέτια σας. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι απολύτως ξένες προς τον πολιτικό πολιτισμό της πόλης μας, το ήθος και το επίπεδο των Ηρακλειωτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet