Δήμος Ηρακλείου: Νοικοκύρεμα ταμείου & μείωση χρέους οδήγησαν σε φοροελαφρύνσεις
Πολιτική

Δήμος Ηρακλείου: Νοικοκύρεμα ταμείου & μείωση χρέους οδήγησαν σε φοροελαφρύνσεις

Νοικοκυρεμένο ταμείο, μείωση του χρέους και πρωτογενή πλεονάσματα οδήγησαν σε φοροελαφρύνσεις στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή τονίζει:

Έτσι έγινε η μείωση στα δημοτικά τέλη – Το νοικοκυρεμένο ταμείο, η μείωση του χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα οδήγησαν σε φορο-ελαφρύνσεις

Ο οδικός χάρτης πάνω στον οποίο η δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κατάφερε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη για όλους τους Ηρακλειώτες (10% μείον στα τέλη των νοικοκυριών και 7% μείον στον ΦΗΧ), αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τον ισολογισμό του Δήμου για το 2016, όπως παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η χρηστή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζει η νέα διοίκηση, με τον περιορισμό των δαπανών, την αύξηση των εσόδων και τη διεκδίκηση πόρων και έργων, έστησαν τον Δήμο γερά στα πόδια του, βάζοντάς τον σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία.

Ο Δήμος δεν έχει πια ληξιπρόθεσμες οφειλές, πληρώνει στην ώρα του τους προμηθευτές του ενώ το μακροπρόθεσμο χρέος του μειώθηκε δραματικά από τα 10 εκατ. περίπου, που παρέλαβε η νέα δημοτική Αρχή το 2014, μόλις στα 2 εκατ. ευρώ περίπουμε το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2016!

Από την άλλη, η τόνωση στα έσοδα, η διεκδίκηση χρημάτων από πηγές που χρόνια έμεναν «ανενόχλητες» (π.χ. ανταποδοτικά από μεγάλες ΔΕΚΟ και εταιρίες), οι μεγάλες εκπτώσεις που πετυχαίνει πλέον ο Δήμος στις δημοπρασίες εξαιτίας της φερεγγυότητας που απέκτησε στην αγορά, δημιούργησαν ένα γερό αποθεματικό στο ταμείο και πρωτογενή πλεονάσματα στο κλείσιμο των δύο τελευταίων οικονομικών ετών (2015-2016).

Μετά από τις διαδοχικές χρονιές οικονομικής ανόδου, ο Δήμος δημιούργησε τις συνθήκες για να επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος αυτής της κερδοφορίας στους πολίτες με τη μορφή φορο-ελαφρύνσεων: τη μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και με την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για τους αδύναμους.

«Πλέον και οι αριθμοί αποτυπώνουν τη νοικοκυρεμένη κατάσταση του Δήμου μας, τη συνετή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζουμε. Στόχος μας είναι η συνέχεια αυτής της προσπάθειας, η περαιτέρω βελτίωση της εικόνας των οικονομικών», σχολίασε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαριάννα Ζούρου, ευχαριστώντας τους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Η σταθερή αναπτυξιακή πορεία, στην οποία έχουμε βάλει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι τις αμέσως επόμενες χρονιές θα καταφέρουμε να εκμηδενίσουμε ακόμα και τα μακροπρόθεσμα χρέη, να πάμε ακόμα πιο μπροστά, να ελαφρύνουμε, συνεπώς, ακόμα περισσότερο τους Ηρακλειώτες», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet