Κόκκινη Ρωγμή: Καμία συναίνεση με τη «νέα» δημοτική Αρχή
Πολιτική

Κόκκινη Ρωγμή: Καμία συναίνεση με τη «νέα» δημοτική Αρχή

Η Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο για τη συγκρότηση της νέας δημοτικής αρχής (μετά τον ορισμό των αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, των μελών των Επιτροπών, των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και του ΟΠΑΚΜ και την εκλογή των μελών των αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων από το Δημοτικό Συμβούλιο) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καμία συναίνεση με τη «νέα» δημοτική Αρχή – Αγώνες για τις ανάγκες μας

Με τον αντιδημοκρατικό νόμο για τη λειτουργία περιφερειών και δήμων που ψήφισε κατακαλόκαιρο η Ν.Δ., η παράταξη του δημάρχου, αν και δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει να ελέγχει τα πάντα. Η τοποθέτηση της γνωστής ακροδεξιάς δημοτικής συμβούλου στη θέση αντιδημάρχου διοίκησης κλείνει την όποια συζήτηση για «δημοκρατικές ευαισθησίες» του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η νέα θητεία του Δημάρχου θα προσφέρει κάτι θετικό στη ζωή των εργαζόμενων, των ανέργων και της νεολαίας στη πόλη μας. Με το «καλημέρα», και επειδή ο Δήμος Ηρακλείου δεν κατάφερε να έχει έτοιμες τις δομές για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, πολλές εργατικές οικογένειες αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Με την «ασφάλεια» του απόλυτου ελέγχου της διοίκησης του Δήμου, ο δήμαρχος κομπάζει για «σύνεση και συναίνεση». Πρόθυμοι σ’ αυτή τη «σύνεση και συναίνεση» φαίνεται ότι υπάρχουν, πρόθυμοι να «ξεπλύνουν» τον δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου για «μία καρέκλα». Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι η επικεφαλής της παράταξης «Δίκτυο Πολιτών» δέχθηκε να γίνει αντιπρόεδρος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλά μας προκαλεί θλίψη και οργή η αποδοχή από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο της Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο της καρέκλας του αντιπροέδρου (ουσιαστικά προέδρου) στη διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Θλίψη για τον προσωπικό κατήφορο ενός αγωνιστή που τοποθετούσε τον εαυτό του στην αντικαπιταλιστική αριστερά και μαζί του είχαμε δώσει, στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, κοινούς αγώνες. Οργή γιατί με τη στάση του ενισχύει τη μικροαστική αντίληψη ότι «όλοι για μία καρέκλα αγωνίζονται», δυσφημώντας τους ανιδιοτελείς αγώνες της αριστεράς και των κινημάτων. Εδώ που φτάσαμε, δεν θα «πέσουμε από τα σύννεφα» αν η γενναιοδωρία του δημάρχου συμπεριλάβει την αποκατάσταση και των «πιστών συναγωνιστών» του πρώην δημοτικού συμβούλου που μαζί του δώσανε σκληρή μάχη στην προεκλογική περίοδο ενάντια στο εκλογικό κατέβασμα της Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο.  

Η Κόκκινη Ρωγμή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή στο Ηράκλειο είναι εδώ παρούσα. Μακριά από συνδιαλλαγές και συναινέσεις, αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και δημοτικής αρχής. Για τα συμφέροντα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας.

Σας καλούμε στην Ανοικτή Συνέλευση την Τρίτη 15/10 στις 8:00 μ.μ. στη Βίλα Στέλλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet