Κόκκινη Ρωγμή: 40 φασίστες διαδήλωναν στη Λ. Ηρακλείου στις 28/2 με αστυνομική προστασία
Πολιτική

Κόκκινη Ρωγμή: 40 φασίστες διαδήλωναν στη Λ. Ηρακλείου στις 28/2 με αστυνομική προστασία

«Η καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, με τις πλάτες και την προστασία της αστυνομίας, πραγματοποίησε, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση στην Λ. Ηρακλείου», όπως καταγγέλλει η δημοτική Κίνηση Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Κόκκινη Ρωγμή αναφέρει τα εξής:

Σαράντα φασιστές βρώμισαν, με την παρουσία τους και τα συνθήματά τους, την πόλη μας. Οι φασίστες ξέρουν ότι μόνο με την προστασία της αστυνομίας θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο και εμείς ξέρουμε ότι η αστυνομία του Χρυσοχοϊδη είναι πρόθυμη να περιφρουρεί τις εκδηλώσεις τους.

Αλήθεια, μπορεί μία καταδικασμένη ως εγκληματική οργάνωση να κάνει συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, να διατηρεί γραφεία, να λειτουργεί την ιστοσελίδα της;

Γνώριζε η ηγεσία του Δήμου γι’ αυτή την φασιστομάζωξη; Γιατί δεν αντέδρασε; Θα αντιδράσει, τουλάχιστον, τώρα;

Το, κατ’ ευφημισμό, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η αστυνομία κινητοποιούνται για να διαλύσουν με δακρυγόνα και χημικά εργατικές, φοιτητικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις, μπαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια για να δείρουν και να συλλάβουν φοιτητές, αλλά όταν μαζεύονται φασίστες κάθονται ήσυχα-ήσυχα για να τους περιφρουρήσουν. Το είδαμε, άλλωστε, και πριν ένα μήνα, σε ανάλογη φασιστομάζωξη, με αφορμή τα Ίμια, στη Ρηγίλης.

Οι «δεσμοί αίματος» του κράτους με τον φασισμό εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά την καταδίκη στις 7 Οκτωβρίου. Γι’ αυτό προειδοποιούσαμε και εξακολουθούμε να προειδοποιούμε ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες και τη φασιστική απειλή και ότι αυτό είναι υπόθεση του αντιφασιστικού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ακόμα και η ίδια η καταδικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου υπονομεύεται από σωρεία περιστατικών, που κάθε μέρα πληθαίνουν. Ο Παππάς είναι ο μόνος που δεν παραδόθηκε μόνος του. Έναν χρειάστηκε η αστυνομία να αναζητήσει και να συλλάβει και, ουσιαστικά, αρνείται να το κάνει. Ο ευρωβουλευτής Λαγός συνεχίζει απολαμβάνει την ασυλία του, καθώς χρειάστηκαν τέσσερις μήνες στις Βρυξέλλες για να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων επειδή δεν είχε σταλεί η μετάφραση της απόφασης του δικαστηρίου. Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Παπαβασιλείου αφήνεται ελεύθερος με αναστολή. 

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα πλαίσιο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί και ισχυροποιεί την καταστολή, τον ρατσισμό, το δόγμα «νόμος και τάξη», ένα πλαίσιο που γεννά φασιστικές και ακροδεξιές συμμορίες.

Η κυβέρνηση καταδικάζει σε θάνατο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αρνούμενη να εφαρμόσει τον νόμο, που η ίδια ψήφισε, αλλά αφήνει ανενόχλητο τον Κασιδιάρη, να κάνει διαδικτυακές εκπομπές μέσα από τη φυλακή.

Καμία ανοχή στους φασίστες. Να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης που ενθαρρύνει την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet