Λύση για τους συμβασιούχους Καθαριότητας ζητεί το Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Λύση για τους συμβασιούχους Καθαριότητας ζητεί το Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής

Να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων στην Καθαριότητα, ύστερα από την απόφαση της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας  του Ελεγκτικού  Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017  (ΘΕΜΑ Β’) για τους συμβασιούχους, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή των δεδουλευμένων, εγείροντας σοβαρά ζητήματα  σε χιλιάδες οικογένειες, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων, ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Εκφράζει την αντίθεση του προς την ανωτέρω απόφαση, καθώς κρίνει ότι οι συμβασιούχοι αυτοί είναι απολύτως αναγκαίοι στους Δήμους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς ναρκοθετείται η δυνατότητα των Δήμων να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η ύπαρξη συμβασιούχων εργαζομένων που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ είναι υποχρεωτική επιλογή για τους Δήμους, ώστε να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους, λόγω της πολύχρονης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
  • Ζητά την παραμονή των εργαζομένων αυτών και την πληρωμή των δεδουλευμένων μισθών τους.
  • Ζητά από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για αυτούς τους εργαζόμενους, προχωρώντας άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για την επίλυση του εν λόγω θέματος.
  • Ζητά τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας Καθαριότητας, την ανάγκη εξασφάλισης του απαραίτητου εξοπλισμού και τη στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό.
  • Απαιτεί την προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.
  • Στηρίζει τον αγώνα των παρατασιούχων – συμβασιούχων και δηλώνει ότι θα τους υποστηρίξει σε όποια μορφή ένδικου αγώνα απαιτηθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet