Μια ανάσα από τη νίκη βρέθηκε η Κηφισιά στο ματς με τον Ολυμπιακό
Αθλητισμός

Μια ανάσα από τη νίκη βρέθηκε η Κηφισιά στο ματς με τον Ολυμπιακό

Η Κηφισιά έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι  απέναντι στον Ολυμπιακό ωστόσο ηττήθηκε με 73-75 στην αναμέτρηση της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2015 που διεξήχθη στο Ζηρίνειο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το ματς ήταν ντέρμπι και κρίθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ Κηφισιά, στην τελευταία φάση όταν οι διαιτητές δεν σφύριξαν δύο καθαρά φάουλ σε Lowery και Γλυνιαδάκη.

Το παιχνίδι:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Κηφισιά μπήκε δυναμικά σε άμυνα και επίθεση με τους Γλυνιαδάκη και Lowery να κάνουν το σκορ 6-4 υπέρ των γηπεδούχων. Παρά τη σκληρή άμυνα των «Κηφισιωτών» ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 8-8 στα μισά της περιόδου. Με σωστές επιλογές όμως στην επίθεση οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5 πόντους (15-10) λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με την Κηφισιά να είναι μπροστά στο σκορ με 16-14.

Με καλάθι  από τον Τσαϊρέλη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 16-16 στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Στο 13΄ οι ερυθρόλευκοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (22-20) ωστόσο η απάντηση ήρθε γρήγορα από τον Ελ-Αμίν ο οποίος έκανε το σκορ 23-22 στα μισά του δεκαλέπτου. Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Γλυνιαδάκης ισοφάρισε σε 28-28. Με πολύ καλή άμυνα η Κηφισιά έκλεψε την μπάλα και ο Χρυσικόπουλος έκανε το 32-29 στο 18΄ υπέρ των γηπεδούχων. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 34-34.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3 πόντους (36-39) αλλά οι «Κηφισιώτες» με βολές του Χογκ μείωσαν σε 38-39 στο 23΄. Στα μισά της περιόδου ο Lowery έβαλε ξανά την Κηφισιά μπροστά με 42-41 αλλά ο Ολυμπιακός στο 27΄ βρέθηκε να προηγείται με 6 πόντους (44-50). Η Κηφισιά με τον Ελ-Αμίν μείωσε στους 3 πόντους (50-53) στο 29΄. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 50-56 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στους 10 πόντους (52-62). Ο Lowery με δύο βολές μείωσε στους 8 (58-66) στα μισά του δεκαλέπτου κι εν συνεχεία ο Ελ-Αμίν με τρίποντο έκανε το σκορ 64-68. Στο 37΄ ο Γκίκας μείωσε στον πόντο (67-68) και ο Lowery ισοφάρισε σε 69-69 δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Lowery με 4 συνεχόμενους πόντους έβαλε ξανά την Κηφισιά μπροστά στο σκορ (73-72) 38,5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το ματς τελείωσε 75-73 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Κηφισιάς έκανε ο Muhammad El-Amin ενώ ο Γιάννης Χατζηνικόλας δεν αγωνίστηκε καθώς ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Τα δεκάλεπτα: 16-14 , 34-34, 50-56, 73-75.

Διαιτητές: ΓκόνταςΣταματόπουλοςΠαντελίδης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Lowery 15, Στίγκερς 2, Γκίκας 6, Πόποβιτς, Σταμάτης, Κασελάκης 3, Χρυσικόπουλος 4, Χογκ 12, Σμιθ 3, Ελ-Αμίν 10, Σπυριδωνίδης, Γλυνιαδάκης 18.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 6, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 8, Στρόμπερι 11, Τσαϊρέλης 10, Τολιόπουλος, Μιλιτίνοφ 3, Μουράτος, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 7, Χάκετ 11, Αθηναίου.

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι προπονητές των δύο ομάδων μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε τα εξής για την αναμέτρηση: «Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς η Κηφισιά είναι μια ανταγωνιστική ομάδα στην έδρα της. Η Κηφισιά έχει και Έλληνες και ξένους παίκτες που παίζουν δυνατά. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το  παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τετάρτου πήραμε μια διαφορά, αλλά  η Κηφισιά με τρία μεγάλα τρίποντα πλησίασε. Εμείς, όμως, είχαμε το καθαρό μυαλό σε εκείνο το σημείο και τη σωστή αντίδραση και φτάσαμε στη νίκη. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή τους την αντίδραση».

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε ότι: «Σήμερα κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, υπάρχει μεγάλος σεβασμός σε αυτή την ομάδα και παρά τα προβλήματα που έχει, παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για 40 λεπτά. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να δούμε πως θα συμπεριφερθούμε στους νέους μας παίκτες γιατί έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, περιορίσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά μας πλήγωσαν τα επιθετικά τους ριμπάουντ. Αλλά έτσι είναι, όταν επιλέγεις να ακολουθήσεις μια τακτική, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

»Από το 28΄ έως και το 34΄, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, πήρε διψήφια διαφορά, αλλά είχαμε συζητήσει πριν το ματς τι θα έπρεπε να κάνουμε εάν βρισκόμασταν σε τέτοια κατάσταση και το κάναμε. Βάλαμε τρία σπουδαία σουτ και μειώσαμε. Μετά από τέτοιες εμφανίσεις, υπάρχει χαρά για το πως αγωνιστήκαμε, αλλά απογοήτευση για τη σπουδαία ευκαιρία που χάσαμε για να κερδίσουμε.

»Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε και να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε. Εύχομαι στον Γιάννη καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής. Εμείς πήραμε μια απόφαση το καλοκαίρι να στηριχτούμε σε νεαρούς Έλληνες παίκτες και σε Αμερικανούς rookie, κάναμε κάποιες νίκες, αλλά το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και δύσκολο και χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αλλαγές».

Ο παίκτης της Κηφισιάς Ελ Αμίν σχολίασε τα εξής: «Νομίζω πως για 40 λεπτά παίξαμε πολύ δυνατά, τους αναγκάσαμε να παίξουν και αυτοί ακόμη πιο δυνατά και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε έτσι θα πάρουμε πολλές νίκες».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Χάκετ δήλωσε: «Η Κηφισιά έπαιξε πολύ δυνατά απόψε και πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα για τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Πρόσθεσαν παίκτες στο ρόστερ τους και βελτίωσαν την εικόνα τους. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη που είναι πολύ σημαντική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet