“Επίθεση” του Λαυρίου στην Κηφισιά για τα τα 27 “καυτά” δεύτερα του αγώνα
Αθλητισμός

“Επίθεση” του Λαυρίου στην Κηφισιά για τα τα 27 “καυτά” δεύτερα του αγώνα

Μπορεί το παιχνίδι της Κηφισιάς με το Λαύριο να ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου 2015, με την τοπική ομάδα να κατακτά το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της ιστορίας της στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ωστόσο το… τελευταίο σφύριγμα δεν έχει δοθεί ακόμη.

Ο λόγο είναι το καλάθι που πέτυχε ο Δημήτρης Μαυροειδής μόλις 27 δεύτερα και το οποίο δεν μετρήθηκε από τους διαιτητές, προκαλώντας την κατάθεση ένστασης από την πλευρά της Κηφισιάς (ΚΑΕ Κηφισιά: «Κάλπικη» ήττα από το Λαύριο).

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων δικαιώθηκε εν μέρει σε πρώτο βαθμό, αλλά ο Αθλητικός Δικαστής αποφάσισε ότι το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, κι έτσι το Λαύριο πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης. Όμως η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό (Στο ΑΣΕΑΔ η Κηφισιά για τον αγώνα με το Λαύριο) και η απόφαση του ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) αποφάσισε την επανάληψη των τελευταίων 27 δευτερολέπτων του αγώνα, με το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή να μετρά κανονικά. Με άλλα λόγια, το παιχνίδι θα συνεχιστεί με το Λαύριο να έχει την μπάλα στα χέρια του, βρισκόμενο ωστόσο πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (81-78).

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομάδας του Λαυρίου, η οποία, αφού άφησε να παρέλθει διάστημα κάποιων ημερών (η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου 2015) προέβη στην εξής “καυστική” επίσημη ανακοίνωση:

Επειδή η σιωπή και η αξιοπρέπεια, προφανώς, από κάποιους εκλαμβάνεται ως αδυναμία, η ΚΑΕ Λαύριο, ξεκαθαρίζει την κατάσταση, γνωστοποιώντας σε κάθε ενδιαφερόμενο και προς πλήρη ενημέρωση της εν γένει Καλαθοσφαιρικής Αθλητικής Οικογένειας, τα ακόλουθα νόμιμα, βάσιμα και αληθινά, για τη νομική εξέλιξη του περιβόητου πλέον αγώνα με τη Ν. Κηφισιά ώστε να μπει τέλος στην παραφιλολογία, που αγγίζει πια τα όρια της γελοιότητας.

Η ΚΑΕ Λαύριο είχε δηλώσει εξ αρχής, ενημερώνοντας άμεσα τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Χαλβατζάκη, ότι θα προσέφευγε σε όποιο ένδικο μέσο είχε τη δυνατότητα προκειμένου να υπερασπίσει το δίκαιό της αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στην Κηφισιά και την απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα παγκόσμια αθλητικά δεδομένα απόφαση του ΑΣΕΑΔ, της οποίας η εφαρμογή τυγχάνει ανέφικτη. Κι αυτό διότι, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν σε… επανάληψη, τα τελευταία 27 δευτερόλεπτα, με το ίδιο φύλλο αγώνος, δεδομένου ότι τα ροστερ και των δύο ομάδων έχουν αλλάξει.

Το δε σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι παντελώς ανακριβές, διότι αναφέρεται σε αυτό ότι συντελέστηκε μία επίθεση, ενώ πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επιθέσεις.

Με τέτοιο σκεπτικό και διατακτικό, η απόφαση αυτή του ΑΣΕΑΔ οδηγεί τελικά σε αλλοίωση αποτελέσματος και είναι πασιφανές ότι κατέστησε εαυτόν ΑΚΥΡΩΤΕΑ!!!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απονομή δικαιοσύνης η ΚΑΕ Λαύριο προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Όργανο, το οποίο εν προκειμένω είναι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αρμόδιο, να αποφανθεί περί της ακυρώσεως ή μη της εν λόγω Αποφάσεως του ΑΣΕΑΔ, αιτούμενη συγχρόνως, Ασφαλιστικά Μέτρα. Και το κάναμε γνωρίζοντας τη συνέπεια μηδενισμού και -2 βαθμών εις βάρος της ομάδας μας, διότι το δίκαιο και η αξιοπρέπειά μας είναι πάνω από κάθε βαθμολογία.

Σε κάθε δε περίπτωση, η ΚΑΕ Λαύριο δεν προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, ζητώντας την πρωτογενή επίλυση της εν λόγω διαφοράς, αλλά μετά την ολοκλήρωση όλων των βαθμών των θεσμοθετημένων Αθλητικών Δικαιοδοτικών Οργάνων, έκανε χρήση του Συνταγματικά Κατοχυρωμένου Δικαιώματος, κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου, της μη στέρησης αυτού, από το Φυσικό Δικαστή του, και προσέφυγε σε τρίτο βαθμό, ελλείψει άλλης θεσμοθετημένης Αθλητικής Βαθμίδας, στο ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ήτοι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στην πορεία η διοίκηση της ομάδας μας αντιλήφθηκε ότι η κίνησή της αυτή δεν θα επηρέαζε μόνο τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες αλλά θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στο πρωτάθλημα και κατά συνέπεια στο άθλημα που αγαπάμε.

Λειτουργώντας υπεύθυνα και προασπίζοντας το πρωτάθλημα, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Μάλιστα πριν από όλους ενημερώθηκε το νομικό τμήμα της ΚΑΕ Κηφισιάς και μετά ο πρόεδρος και το νομικό τμήμα του ΕΣΑΚΕ.

Όμως, με μεγάλη έκπληξη, ενημερωθήκαμε ότι την επομένη της ματαίωσης και παραίτησής μας, από το Δικαστήριο των Ασφαλιστικών Μέτρων, η ΚΑΕ Κηφισιάς κατέθεσε καταγγελία εναντίον μας, ζητώντας να μας αφαιρεθούν δύο βαθμοί!

Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι η πράξη αυτή ξεφεύγει από το πλαίσιο της διεκδίκησης του δίκαιου (όποιο κι αν είναι αυτό) μεταξύ των δύο ομάδων και φέρεται κατάφωρα και ανήθικα εναντίον της ομάδας μας, καταργώντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, σεβασμού και κανόνων ευ αγωνίζεσθαι.

Πολλώ μάλλον δε από τη στιγμή που η αφαίρεση δύο βαθμών από την ομάδα μας δεν θα προσέφερε τίποτα στην Κηφισιά. Γι΄αυτό και είναι προκλητικό ότι δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους άλλες ομάδες που είναι στην ουρά της βαθμολογίας, προς τιμήν τους σε κάθε περίπτωση, αλλά η Κηφισιά.

Όπως επίσης είναι φανερό, ότι η εν λόγω Καταγγελία είναι άνευ αντικειμένου δεδομένου ότι δεν υφίσταται θέμα προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, αφού ήδη η ΚΑΕ Λαύριο παραιτήθηκε και η Κηφισιά έχει ήδη λάβει γνώση του γεγονότος αυτού, όχι μόνο προφορικά, αλλά και εγγράφως!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση του ΕΣΑΚΕ. Η Λίγκα θα πρέπει να υπερασπιστεί το δίκαιο και τελικά να λάβει θέση, όχι υπέρ της μίας πλευράς ή της άλλης, αλλά υπέρ του ορθού και της ομαλότητας του πρωταθλήματος, όχι τώρα αλλά και στο μέλλον.

Αν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ τελικά εκτελεστεί το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί τον ΕΣΑΚΕ είναι η βαθμολογία της Κηφισιάς και του Λαυρίου. Στην κάθε φάση που θα εγείρει αμφιβολίες ο οποιοσδήποτε αγώνας -τώρα και στο μέλλον- θα μπορεί να επαναλαμβάνεται. Η θεμελιώδης αρχή ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα καταργείται! Πιστεύουμε ότι τελικά ο ΕΣΑΚΕ θα υπερασπιστεί τις αρχές του Πρωταθλήματος και την κρίση του δικού του γνωμοδοτικού του οργάνου και του Αθλητικού Δικαστή που σε πρώτο βαθμό κατακύρωσε τη νίκη στο Λαύριο.

Όχι γιατί έτσι θέλουμε αλλά διότι είναι μονόδρομος για την προάσπιση του πρωταθλήματος και του αθλήματος, το οποίο η ΚΑΕ Λαύριο εμπράκτως έχει αποδείξει πως προασπίζει.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι το Λαύριο κατέθεσε στο ΑΣΕΑΔ αίτηση Ανάκλησης της Απόφασης και Επανασυζήτησης προσκομίζοντας νέα στοιχεία και πλήρη δικογραφία.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Λαύριο θλίβεται που στην παρθενική της συμμετοχή στην Α1 ενεπλάκη σε μία τέτοια κατάσταση. Το Λαύριο σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχε δεν απασχόλησε ποτέ τη δικαιοσύνη, δεν εξέφρασε ποτέ παράπονα για τη διαιτησία και σεβόταν πάντα τις αποφάσεις των διαιτητών όποιες κι αν ήταν αυτές. Για μας οι αγώνες πρέπει να κρίνονται ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο.

Αν μερικοί θεωρούν ότι επειδή κληθήκαμε τελευταία στιγμή να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α1 , επειδή είμαστε μικροί και άπειροι, επειδή θέλουμε να είμαστε αθόρυβοι, και ως εκ τούτων μας θεωρούν εύκολη λεία, θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Και δεσμευόμαστε ότι θα το καταλάβουν.

Θα πρέπει να καταστεί σε όλους σαφές ότι η αξιοπρέπεια και η περηφάνια των «μεταλλωρύχων»  είναι αδιαπραγμάτευτη.

KAE ΛΑΥΡΙΟ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet