«Στίβος για Παιδιά της IAAF (Kid’s Athletics)»
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

«Στίβος για Παιδιά της IAAF (Kid’s Athletics)»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και ο  «Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν το Πρόγραμμα «Στίβος για Παιδιά της IAAF (Kid΄s Athletics)» σε ειδική αθλητική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ι. Ζηρίνης» την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 10:00 π.μ..

Το πρόγραμμα, σχεδιασμένο από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, εφαρμόζεται από τους φορείς που έχουν ως αντικείμενο να προάγουν τον Αθλητισμό και έχει στόχο να προβληθεί το Άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού (Στίβου), με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Πρόγραμμα Στίβου Kid΄s AthleticsΗ συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπεί  στο να φέρει τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων στο κατ΄ εξοχήν Στάδιο Κλασικού Αθλητισμού της πόλης  (Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο), ώστε να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού και τις αρχές που διέπουν την άθληση και να δώσει την ευκαιρία στα Σωματεία του Δήμου, με τους προπονητές τους, να έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ανίχνευση ταλέντων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, δημοτικός σύμβουλος, Αχιλλέας Κουρέπης, η διοργάνωση γίνεται:

  • Διότι οι κινητικές δεξιότητες και οι φυσικές ικανότητες των παιδιών βρίσκονται σε διαρκή παρακμή.
  • Διότι η ενασχόληση των μικρών παιδιών με τον Κλασικό Αθλητισμό είναι περιορισμένη και όπου υπάρχει, αφορά σε παιδιά με ταλέντο, τα οποία είναι συχνά πρόωρα εξειδικευμένα.
  • Διότι υπάρχει έλλειψη εγκαταστάσεων στα Σχολεία και εξειδικευμένου εξοπλισμού για παιδιά.
  • Διότι θέλουμε να διαψεύσουμε τη γενική εικόνα για τον Στίβο, ότι δηλαδή είναι βαρετός, δύσκολος κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet