Η Φάρμα του Διαδικτύου… έρχεται στο Φεστιβάλ Κηφισιάς
Πολιτισμός

Η Φάρμα του Διαδικτύου… έρχεται στο Φεστιβάλ Κηφισιάς

Η θεατρική παράσταση «Φάρμα του Διαδικτύου» παρουσιάζεται την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, στις 20:00, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς.

Λίγα λόγια για την παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι»

Φέτος για 5η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» παρουσιάζει τη «Φάρμα του Διαδικτύου», μία παράσταση υψηλών απαιτήσεων για παιδιά.

Η πρωτοποριακή παράσταση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο των Γ. Κορμά και δρ. Β. Σαμαρά συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της. Το διαδίκτυο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση, δημιουργία και συνεργασία, αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να παραμείνουν ασφαλή. Γονείς κι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν τους μικρούς χρήστες από τυχόν παγίδες. Έτσι κι εμείς ορμώμενοι από αυτή την ανάγκη δημιουργήσαμε την παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου».

Για σκεφτείτε…

Τα θεμέλια για την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά μπορούμε να τα χτίσουμε εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια θεατρική παράσταση μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.

Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με τον σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;

Διασκευή – σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη.

Παίζουν: Άννα Πορφύρη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Γαβρέλας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet