Δήμος Μπροστά+: 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης – Ημέρα ευθύνης
Φωτογραφία: xanthidaily.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης – Ημέρα ευθύνης

Ότι η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο μία Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά είναι και ευθύνης» τονίζει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης-Πεύκης Δήμος Μπροστά+.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Η 19η Μαΐου είναι καθιερωμένη ως Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μια ημέρα αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της νεότερης Ιστορίας μας, που όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν τις ανοικτές πληγές που άφησε.

Για τον λόγο αυτό η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο μια Ημέρα Μνήμης, αλλά και ευθύνης. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με φρικτό τρόπο. Χιλιάδες ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους και ακολούθησαν τον δρόμο της προσφυγιάς, κουβαλώντας μαζί τους έναν αξιοζήλευτο Πολιτισμό, τον οποίο κατόρθωσαν με κόπους, βάσανα, δάκρυα και κακουχίες να περισώσουν.

Έχουμε, λοιπόν, χρέος απέναντι στην ιστορία μας, αυτές οι μνήμες, αυτή η τραγωδία να μην ξεχαστεί. Οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν και να μην αφήσουν τα γεγονότα να χαθούν στη λήθη του χρόνου. Και, βεβαίως, να κρατήσουμε τη φλόγα του Ποντιακού Ελληνισμού ζωντανή με κάθε τρόπο. Όλοι γνωρίζουμε ότι, όταν η Ιστορία ξεχνιέται, κινδυνεύουμε να επαναληφθεί.

Και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, που ο πόλεμος μαίνεται στην ευρύτερη γειτονιά μας, εμεί πρώτοι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κανένας λαός δεν αξίζει να ξεριζώνεται, κανένας λαός δεν πρέπει να ξαναζήσει τις πιο μαύρες πτυχές της ιστορίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet