Κλειστά τα δημοτικά κολυμβητήρια και οι αθλητικοί χώροι στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης σήμερα (26/1)
Αθλητισμός

Κλειστά τα δημοτικά κολυμβητήρια και οι αθλητικοί χώροι στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης σήμερα (26/1)

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, σημειώνοντας ότι με απόφαση του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά κολυμβητήρια σε Λυκόβρυση και Πεύκη, το γήπεδο αντισφαίρισης στην Κάτω Πεύκη και το δημοτικό γυμναστήριο.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Με βάση το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά στην Αττική τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τον Δήμο μας και βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet