Μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Mε αντισηπτικό υγρό εφοδιάστηκαν όλες οι αίθουσες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Το ΝΠΔΔ Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει προβεί στην προμήθεια αντισηπτικού υγρού και στην άμεση διανομή του ως μέτρο προστασίας από την εποχική γρίπη, όπως μας ενημερώνει ο Δήμος.

Ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία:

«Με δαπάνες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εφοδιάστηκαν όλες οι αίθουσες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών με αντισηπτικό υγρό. Το ΝΠΔΔ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, ώστε να παρέμβουμε άμεσα όποτε χρειαστεί και με όποια μέσα διαθέτουμε. Απέναντι στην έξαρση της εποχιακής γρίπης οφείλουμε να πάρουμε όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς».

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιώργος Τσόλας, σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει τα ατομικά μέτρα προστασίας, που είναι τα μόνα που μπορούν να σταματήσουν τη διασπορά της εποχιακής γρίπης τα οποία και είναι:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στιλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση, τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
  • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απ’ ευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.
  • Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στην εκπαιδευτική μονάδα μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης και βάση) πρέπει να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, κοντά στην έξοδο και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.
  • Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής.

Με εγκύκλιό του, το υπουργείου Παιδείας ορίζει ότι παιδιά που ασθενούν πρέπει να μένουν στο σπίτι, οι απουσίες δεν προσμετρώνται στο σύνολο, με τη χρήση του απαραίτητου δικαιολογητικού και έως 5 ημέρες.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας σε όλες τις σχολικές μονάδες (με αρ. πρωτ. 1α/Γ.Π.οικ.4133/23-01-2020 (ΑΔΑ: ΨΠΗΗ465ΦΥΟ-ΑΒΕ) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet