Συμμαχία Πολιτών: Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κόβει από τον προϋπολογισμό κονδύλι για ανάπλαση δρόμων, πεζοδρομίων κ.λπ.
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κόβει από τον προϋπολογισμό κονδύλι για ανάπλαση δρόμων, πεζοδρομίων κ.λπ.

«Ο προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2021, ο οποίος ψηφίστηκε με καθυστέρηση δυο μηνών, με συνέπεια να μην έχει ακόμη τεθεί σε υλοποίηση αλλάζει με την… πρώτη», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρησης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει:

Ναι, ο κ. Μαυρίδης, έναν μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, έκοψε ένα ποσό 700.000 ευρώ, που ήταν για λακκούβες, πεζοδρόμια, ασφαλτικά, αναπλάσεις και γενικά για έργα, που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης, κονδύλι που ο ίδιος είχε βάλει.

Είναι μια απόφαση απαράδεκτη και προσβλητική για τους πολίτες που όμως δεν αιφνιδίασε την παράταξη Συμμαχία Πολιτών, που παρακολουθεί πάντοτε ψύχραιμα τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 18 Ιανουαρίου 2021), με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού, ο επικεφαλής της παράταξής μας και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης για τα οποία έχει… ξεχάσει ο προϋπολογισμός, τόνισε στην παρέμβασή του:

«Όχι κ. Μαυρίδη δεν θα σας δώσουμε θετική ψήφο γιατί ο προϋπολογισμός που μας φέρατε είναι εικονικός και είμαι βέβαιος ότι με την πρώτη αναμόρφωση θα τον περικόψετε. Γιατί δεν σας ενδιαφέρουν τα προβλήματα της πόλης. Κι επί πλέον επειδή, για λόγους προπαγάνδας, θέλετε να εμφανίζετε δήθεν πλεόνασμα, δεν σταματάτε πουθενά. Το ίδιο κάνατε και πέρυσι. Τότε στην πρώτη αναμόρφωση, στις 28 Φεβρουαρίου, ακυρώσατε το κονδύλι των 900.000 που ήταν για πεζοδρόμια και αναπλάσεις. Το ίδιο θα πράξετε κι εφέτος. Θα περιμένουμε και θα το δείτε…»

Και το είδαμε την Παρασκευή που ο δήμαρχος μαζί με την ομάδα του πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή την αναμόρφωση, με «τσεκουρεμένο» το ίδιο κονδύλι των πεζοδρομίων, των αναπλάσεων κ.λπ. Σε πρώτη φάση από 900.000 το μειώνει στις 200.000. Στην άλλη αναμόρφωση μπορεί και να μηδενιστεί. Αλλά κι έτσι να μείνει δεν φθάνει για τίποτα. Φυσικά η δημοτική μας ομάδα (Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, Κώστας Ξανθόπουλος) θα αντιδράσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης, που έχει θέμα την αναμόρφωση με τη μεγάλη αυτή περικοπή.

«Όχι, δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη απροστάτευτη, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και είχαν αρχίσει να φαίνονται από τη διοίκηση Φωκιανού, στη θητεία του οποίου δεν προστέθηκε ούτε ποδήλατο στον Δήμο μας. Μόνο ύβρεις κατά της αντιπολίτευσης και προσωπικά σε μένα είχαμε και πολλά δελτία Τύπου» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και κατέληξε:

«Βεβαίως έχουμε κι άλλα μεγάλα θέματα, όπως π.χ. το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος που βλέπουμε στην Πύρνα. Κι όπως το ξεχαρβάλωμα του Δήμου μας που φάνηκε στον χιονιά, τη ντροπή με το περιπολικό, την εγκατάλειψη των δασών και άλλα».

Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Μαυρίδη να απολογηθεί, να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες και να ζητήσει συγνώμη. Να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet