Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Πρωταθλητής στην οικονομική διαχείριση ο Δήμος μας
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Πρωταθλητής στην οικονομική διαχείριση ο Δήμος μας

Στις πρώτες θέσεις κατάταξης βρίσκεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης σύμφωνα με τη μελέτη «Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων» που παρουσίασε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης».

Η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης επισημαίνει σχετικά:

Ειδικά στην κατηγορία «Οικονομική Διαχείριση» ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στους μεγάλους αστικούς Δήμους.

Ο Δείκτης, που συνέταξε το ΚΕΦΙΜ πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος, αξιολογεί και κατατάσσει 320 δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Πιο συγκεκριμένα για τον υπολογισμό της επίδοσης στην οικονομική διαχείριση, όπου ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης κατετάγη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 2017 ανάμεσα στους μεγάλους αστικούς Δήμους, αξιοποιήθηκαν τα δεδομένα των προϋπολογισμών και απολογισμών των Δήμων. Ως προς τα δημοτικά έσοδα, αξιοποιούνται τα στοιχεία που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη για ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα, για τον καθορισμό των οποίων οι Δήμοι έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στη βαθμολογία του 2016 ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ήταν, επίσης, στην πρώτη θέση.

Στην υποκατηγορία «Δαπάνες για επενδύσεις ως ποσοστό των συνολικών δαπανών», όπου επιβραβεύονται οι Δήμοι που αφιέρωσαν μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών τους δαπανών για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης κατετάγη 2ος ανάμεσα στους αστικούς Δήμους με ποσοστό 24%, 1% λιγότερο από τον Δήμο Φυλής που κατετάγη πρώτος.

Στην υποκατηγορία «Απόκλιση των δαπανών για επενδύσεις» με υψηλότερη βαθμολογία επιβραβεύονται οι δήμοι που παρουσίασαν τη μικρότερη απόκλιση σε σχέση με τις προϋπολογισθείσες δαπάνες που αφορούν επενδύσεις, δηλαδή τήρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού τους έναντι των δημοτών τους για την υλοποίηση έργων. Εδώ ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρέθηκε στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους μεγάλους αστικούς Δήμους, με ποσοστό απόκλισης 56%. Πρώτος σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Δήμος Φυλής με 42%.

Στην υποκατηγορία «Κόστος προσωπικού ως ποσοστό των συνολικών δαπανών» ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης κατετάγη 9ος ανάμεσα στους μεγάλους αστικούς Δήμους με κόστος προσωπικού 34% των συνολικών δαπανών του 2017. Πρώτος σε αυτήν την κατηγορία ήταν ο Δήμος Νεάπολης – Συκέων με αντίστοιχο ποσοστό 28%.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον Δήμο μας να διακρινόμαστε σε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα, βάσει αντικειμενικών και αδιαμφισβήτητων οικονομικών στοιχείων.

»Η πρώτη θέση στην οικονομική διαχείριση, αλλά και η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα σε τρεις σημαντικές υποκατηγορίες, όπως αυτή του ποσοστού δαπανών για επενδύσεις, αλλά και της τήρησης του προϋπολογισμού αποτελούν επιβράβευση της προσπάθειας που καθημερινά καταβάλουμε ως δημοτική Αρχή. Αυτοί οι δείκτες καταδεικνύουν ότι τα χρήματα των δημοτών διατίθενται ορθολογικά και στοχευμένα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν σε αυτές τις επιδόσεις και φυσικά τους εργαζομένους του Δήμου. Δεν εφησυχάζουμε βεβαίως, καθώς ο στόχος μας είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών στη Λυκόβρυση και την Πεύκη».

Μελέτη (εικόνα 1)
Μελέτη (εικόνα 2)
Μελέτη (εικόνα 3)
Μελέτη (εικόνα 4)
Μελέτη (εικόνα 5)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet