Δημήτρης Κωνστάντος: “Όλα θα ειπωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο”
Πολιτική

Δημήτρης Κωνστάντος: “Όλα θα ειπωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος (Λυκόβρυση Πεύκη.-), σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη ότι “υποβαθμίζει συνειδητά τον διάλογο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου”, προτιμώντας τις συνεντεύξεις Τύπου. Για αντίστοιχη πολιτική ο ίδιος κατηγορεί και την πρόεδρο του ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δ. Κωνστάντου:

Τις τελευταίες εβδομάδες η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να επικοινωνεί τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας μέσω συνεντεύξεων Τύπου, αντί της θεσμικά επιβεβλημένης συζήτησής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφετηρία αυτής της επιλογής υπήρξε το “επισιτιστικό πρόγραμμα”, το οποίο όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τις συνεντεύξεις του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου, σχετικά με την επιλογή του διαχειριστή των πόρων που προβλέπονται στην υλοποίησή του μέχρι το 2020.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία 11 συμβούλων της αντιπολίτευσης, για το θέμα αυτό καταγράφηκε η προφανής και αποκαλυπτική θεσμική υπέρβαση από τον κ. δήμαρχο των καθηκόντων του σε όλα τα επίπεδα και η ανυπαρξία στοιχειωδών έστω επιχειρημάτων που να αιτιολογούν τις επιλογές του.

Σε συνέχεια της πολιτικής του κ. δημάρχου και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ κ. Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη επέλεξε, αντί να ενημερώσει αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο, να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα του εξαμήνου και τον προγραμματισμό του επόμενου τριμήνου.

Έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επιλέξαμε εκ νέου να θέσουμε συγκεκριμένα ζητήματα για το ΠΕΑΠ τα οποία, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας, θα απασχολήσουν την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλα θα ειπωθούν εκεί, με δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου, παρουσία των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας, χωρίς μονολόγους δημοσίων σχέσεων.

Επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου και τις ευχαριστίες μου στους δέκα συναδέλφους της αντιπολίτευσης, με τους οποίους έχουμε συνυπογράψει τα αιτήματα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένων θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά ακυρώνουμε τη συνειδητή επιλογή της διοίκησης του Δήμου να υποβαθμίσει τον διάλογο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet